torsdag 12 november 2009

Lite sömn - mycket gos!

Efter en ganska sömnlös natt slumrade vi till några timmar framåt morgonsidan, Minivalpen och jag. Strax före 8 kommer någon och kikar in genom dörren, men vänder igen. Jag har redan vaknat så det är lika bra att gå upp och klä på sig, frukosten serveras ju mellan 8 och 9. När jag är i badrummet hör jag någon ropa mitt namn. Det visar sig att vi fått en ultraljudstid direkt på morgonen, så det var bara att ta med sig en blöja, ignorera magens kurrande och ta med sig baljan upp till nästa våningsplan där röntgen- och ultraljudsavdelningen ligger.

Vi fick träffa en väldigt trevlig läkare som med mjuk och varsam hand hanterade vår lilla valp. Det blev en grundlig undersökning av hjärtat och buken med njurar och mjälte. Allt såg fint ut! Ductus hade inte slutit sig, men det är inte helt ovanligt så här tidigt efter födseln.

Pappan kom en stund efter att vi kommit tillbaka från ultraljudet så det missade han, men däremot fick han träffa barnläkaren som ska hjälpa oss med kontakterna med Karolinska..

Under dagen fick jag en rumskompis, så jag befarar att nattsömnen inte kommer att bli den bästa inatt heller, men å andra sidan fick jag sova ett par timmar på eftermiddagen. Vemund (som det känns mer och mer rätt att kalla honom) har sovit från klockan 14 till nu vid 21 med några avbrott för mat och blöjbyten. Jag misstänker att han börjar bli hungrig igen. Hans pappa var och hälsade på oss ett par timmar så då passade jag på att ta en välbehövlig dusch och sedan har jag haft utskrivningssamtal med en barnmorska.

Vi kommer förmodligen att få en remiss upp till specialisterna i Stockholm och få komma dit i början av december. Det känns bra att få expertråd, men sedan hoppas jag att det mesta som rör träning och sådant sker här på Gotland.

Nu ska jag mata mitt lilla matvrak och sedan är det nog dags att göra natt om man (läs: jag) ska få en chans att vila och ha en chans att känna sig som en riktig människa alls imorgon. Då blir det barnrond (med läkaren) hörselscreening och PKU-prov, sedan ska vi förhoppningsvis få åka hem till alla väntande sorkar därhemma! Jag längtar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar