torsdag 5 november 2009

Första snön har fallit - och försvunnit.

I morse snöade det för fullt när jag gick upp och satte mig i köket. Först var det kalla, hårda flingor, sedan efter en stund blev de sådär mjuka och blöta så man som barn tänker; Hurra! Nu kan vi bygga snökoja och som vuxen tänker man; Tusan också! Det här blir jobbigt att skrapa av från bilen/uppfarten/trappen etc. ;-) Det positiva med den blöta snön var att den blev ännu blötare för att sedan övergå i regn och försvinna. Synd om barnen, men skönt för oss vuxna.

Vi har ännu inga vinterdäck på bilen och det kan ju vara skoj att kunna ta sig någorlunda säkert till förlossningen när (om?) det nu blir dags. Min bil har förvisso vinterdäck, men själva bilen har körförbud sedan typ ett år tillbaka och står nu och skräpar på makens garageuppfart sedan lika lång tid tillbaka. Jag borde ha ställt av den för att spara på skatt och försäkring, men maken har lovat i ungefär ett års tid att åka ner på en "stand-by-tid" och få min bil besiktigad så jag kan köra med den. (Jag hatar att åka och besiktiga bilen, jag blir alltid lipfärdig när de ger mig anmärkning på något som behöver åtgärdas. Avdelning; minuspoäng i vuxenpoängssamlandet!) Men, den som väntar på något gott... Någon dag den här månaden kanske han faktiskt gör det också.

När bebisen är ute måste han dock ha gjort det, för jag vill inte vara beroende av honom eller kollektivtrafiken (som det iofs inte är något fel med) för att ta mig på sta'n eller hem till kompisar, till öppna förskolan eller liknande. Det blir inga vuxenpoäng av att tigga skjuts av sin make jämt och ständigt. Nu som gravid har jag en ursäkt, jag har ont som tusan i fogarna och orkar inte gå många meter, och jag kommer faktiskt inte ens in bakom ratten i min bil, men när bebisen är ute ska jag i alla fall kunna ta mig fram på egen hand, så det så.

Sitter med en kopp kaffe och ett glas julmust att trösta mig med nu när jag är uttråkad och bara väntar på bebis. Pepparkaksdegen börjar ta slut, så jag kanske skulle fjäska för min trötte make och be honom köra mig till Maxi? Fast först ska jag äta typ ett kilo godis, må lite illa och hoppas att värkarna startar av det. ;-) Om de inte kommer igång idag ska jag försöka vara lite pedagogisk och baka kaka med Vendel (den trotsiga treåringen.) Nä, godis var det..

2 kommentarer:

  1. Köpt pepparkaksdeg? Försökte en gång, men det fick faktiskt vara. Hemlagad ska det va ;)

    Men en sak har mannen fått order om att fixa upp till BB åt mig när bök-bebis nu behagar komma ut i kylan; B&J Cookie Dough glass. Kan inte köpa hem innan, för då försvinner den bara =)

    SvaraRadera
  2. *host* Jag brukar faktiskt göra min egen, men den blir inte riktigt så kryddig som jag vill ha den, trots olika experiment med kryddor i degen. Närmare jul ska jag dock ta mig i kragen och göra en rejäl sats med deg! :-)

    SvaraRadera