söndag 6 november 2011

Vemund hos handkirurgen...

Vemund och jag var ju nere hos handkirurgen häromdagen. Vi kom precis i tid, men fick istället vänta på läkaren cirka en kvart. Vemund var jätteduktig i väntrummet, även om han försökte få upp en burk med kakor som någon placerat lite lagom olämpligt där. (De var ju förstås inte glutenfria!)

När vi fick komma in var Vemund på sitt bästa humör, om än lite blyg. Han gjorde precis vad läkaren bad om och tog emot och lämnade ifrån sig saker med båda händerna, flyttade saker mellan händerna och ritade och stod i. Läkaren klämde och kände, vred och bände.. Vemund klagade inte en enda gång. Egentligen är han ganska försiktig med sin lilla hand och gillar absolut inte när man tar i den för att undersöka, men nu var han så medgörlig och duktig man bara kan vara.

Hon (läkaren) var lite oroad över att hans hand börjat dra utåt mot den sida där det saknas ben i handleden och jag fick lite dåligt samvete över att han inte haft skenan sedan försommaren. Å andra sidan skulle vi ha blivit kallade till dysmeliteamet på Astrid Lindgrens i våras eller till läkaren här i Visby, men det hände ju inte, så därför var det ju inte enbart vårt fel. Huvudsaken är ju att han kom dit nu och att han ska få en ny skena.

Det behövdes en avgjutning för nya skenan och Vemund satt nästan stilla i mitt knä hela tiden. Han gillar som sagt inte att man håller på med hans hand och arm, men lät dem ändå lägga på vadd och gipsa armen för att få en form att utgå ifrån när de ska gjuta nya skenan. Ja, han försökte dra av vadden en gång, men det räknas inte tycker jag.

När vi var klara tyckte läkaren att han hade varit så duktig så han fick både måttbandet som de använt för att se hur hans motorik var och en pin med en elefant på ur "belöningslådan". Vemund (som ändå inte tänkt lämna tillbaka måttbandet) var märkbart lättad när vi gick därifrån och vinkade glatt "heddå" medan han drog sig mot ytterdörren, ivrig att hinna ut innan de kom på fler saker att undersöka.

Hemma igen fick han stolt visa upp måttbandet och om en vecka eller två ska vi få hämta ut nya skenan och se till att den används flitigt.

2 kommentarer:

  1. aww va duktig han är! stolt syster! :D<3

    SvaraRadera
  2. Det är en verkligt framåt liten herre det där!
    Stolt morfar

    SvaraRadera