lördag 19 november 2011

Lite perspektiv..

Igår på Myllan började jag prata så smått med en tjej som hade med sig sin lille som är ungefär en månad yngre än Viljar. Jag frågade om hon brukar gå till Myllan och hon berättade då att hon går på gruppen för unga föräldrar.

Jag undrade hur gammal hon var och när hon svarade 17 dök två tankar upp i huvudet; dels att jag själv var 17 när jag fick mitt första barn (och då tyckte att någon som var 34 var urgammal!!) och dels att min förstfödde nu är 17 - ja, snart i alla fall.

Alltså hade jag kunnat sitta där med Viljar i famnen och ett barnbarn bredvid mig. Nu är det ju inte så, som tur är får jag väl tillägga, men skulle det hända sig att någon av mina tonåringar kommer och berättar att jag ska bli farmor/mormor så får vi lösa det praktiska då. I min värld är alla barn välkomna, men det vore ju bra om mina egna barn gick ut skolan, jobbade lite och "levde livet" som alla sa åt mig att göra innan jag skaffade barn.

Intet är nytt under solen!

3 kommentarer:

 1. Äldsta barnet är drygt 16 år (Makens äldsta) och han har en flickvän som är 2 år äldre, de har varit ihop i 1 år nu, så man hoppas att de tar ansvar med preventivmedel :)

  SvaraRadera
 2. du kan ju vara lugn för Martin eftersom han inte vill ha barn..
  du kan ju vara lugn med mig me eftersom du redan har pratat med mig om detta och jag tänker vänta ett tag! PoK

  SvaraRadera
 3. Saga: Ja, vänta gärna ett par år till åtminstone. ;-) Sen är barnbarnen mer än välkomna!!

  Magdalena: Vi använde ju preventivmedel också.. och här bredvid ligger resultatet och sover sött! ;-)

  SvaraRadera