tisdag 15 november 2011

Äggstra jobbiga barn..

Viljar låg och sov så sött bredvid mig här i babysittern, och de stora satt tysta och snälla på Vendels rum, så jag tänkte ta mig tid att läsa igenom några av mina vänners senaste blogginlägg.. Plötsligt hör jag ett tassande och tasslande bakom ryggen och jag anar att Vendel säger åt Vemund att göra något ute i köket. Tass, tass, tass tillbaka till Vendels rum.

Jag ser att Vemund har något i famnen och Vendel säger att det är ägg. Jag frågar då om det är riktiga ägg (de har ett gäng "chokladäggskapslar" som de brukar leka med och ha i äggkartonger). När Vendel svarar nej så återgår jag till bloggläsning och kaffedrickande. När maken kommer hem hör jag ett upprört utrop och så kommer han ut från köket med Vemund vid handen. Där hade den lille vandalen - med betoning på lille - öppnat svalen och tömt äggkartongen! Ett ägg låg krossat på golvet i köket och sex andra ägg låg krossade över hela Vendels golv, ett gammalt plastgolv från 1960, med en otrolig struktur i..

Ibland blir jag bara så trött. Det var inga snälla saker jag ömsom muttrade, ömsom halvt vrålade fram medan jag försökte skura golvet rent från äggula, men det gick ut på att ungarna varken får ha leksaker, teve eller godis på ett okänt antal år framöver.. ;-)

1 kommentar:

  1. Är faktiskt inte alls avundsjuk och tycker en smula synd om.... den här gången ;)

    SvaraRadera