tisdag 16 mars 2010

Seeegt...

Idag var en seeeg dag. Vemund vaknade lika förkyld som han var igår och gnällde för att han hade svårt att äta. Dessutom har förkylningen satt sig i magen i tillägg till eländet han har med snuva och hosta. Stackars liten, och ändå försöker han vara glad och charma in sig hos både föräldrar och syskon mellan hostattackerna och nysningarna.

Jag har ingen lust att ta ut honom bland folk när han är så sjuk, men jag hade behövt både dagsljus och frisk luft. Istället somnade jag med Vemund på eftermiddagen och tog igen den dåliga nattsömnen med en knappa 3 timmars "tupplur". (Det du mamma!) Vemund hade redan sovit någon timme när jag däckade bredvid honom och han sov gott vidare med mig vid sin sida, och även en stund efter att jag gick upp igen, så han var riktigt utslagen. Min förkylning kommer och går. Idag hade jag ont i halsen och kände mig lite svullen där, men nu ikväll har det gått över. Vi får väl se om förkylningen kan ta och bestämma sig nångång!

Jag har kollat runt lite på hur jag ska göra med Stockholmsresan och bestämt att om Vemund är piggare imorgon så blir det båten på fredag kväll. Jag skulle egentligen ha mött upp vagnsäljaren på torsdag och hade då planer på att ta båten redan på torsdag morgon, men nu kan vi vänta till fredag kväll eftersom vi inte ska träffas förrän på söndag. Rätt skönt att slippa stressa med packning och att ta med en sjuk bebis på båten så tidigt. =)

När jag ändå surfade runt kollade jag in möjligheterna att hyra bil för mitt (eventuella) fastlandsbesök i början av april. Tåg är lite krångligt med bebis och jag blir sååå åksjuk av de nya moderna tågen! Jag tänkte att jag kanske kan ta en tripp till bästisen också, när vi ändå är på fastlandet, antingen på vägen dit eller hem. Vi får se om jag får tag i en bil först och främst, men det vore riktigt kul att få se hur hon och hennes man bor och så kanske det kan bli ett besök i min uppväxtstad Värnamo också.. *planerar*

Nä, nu är det läggdags så jag får sova en stund innan Vemund vill ha mat och snythjälp. :-)

4 kommentarer:

 1. Stackars liten! Inget kul när de är sjuka.
  Hoppas han kviknar till så ni kan resa iväg och skaffa nytt vrålåk till honom =)

  SvaraRadera
 2. Ja det vore verkligen på tiden att du kommer hit och hälsar på :-) Please do :-) Kram erica

  SvaraRadera
 3. Stackars lilla bebbe. här har vi oxå en envis förkylning som bara går runt, från den ena till den andra och så tillbaka igen.

  Första gången jag hör/läser att det finns dem som blir åksjuka i tåg. Vad trist.

  Krya på er nu.. Kram

  SvaraRadera
 4. Erica: Ja, det vore SÅ kul!! *vill vill vill*

  karedo: Tack! Jo, det är de små gungningarna på tåget som gör mig så sjuk. Det är samma sak på båten, det behöver inte gunga mycket för att jag ska må riktigt dåligt. :(

  SvaraRadera