söndag 28 mars 2010

Projekt: Kreativitet med gips och play doh!

Jag hade ju lovat mig själv att vara lite mer kreativ och här är resultatet av ett av mina små projekt; Att gjuta av Vemunds fot i gips. Här är hans söta lilla "baktass" 26 mars 2010.
Jag använde hemmagjord Play Doh att gjuta i.
Han var inte helt vaken men lyckades ändå krama till med tårna..
Gips i formen (som är en gammal färdigmatsförpackning.)
Dags att rulla av degen..
Så här fint blev det färdiga resultatet.
Och så en bild på en glad grötätare 25 mars 2010.
Sötaste storebrorsan hämtade papper och torkade!

Här avslutar jag med en bild på Vemund i en ullbyxa, bara för att han var så söt i den! Han påminner om en gammal bild av en viking, eller något (tänk Obelix) i den byxan. =)

3 kommentarer:

 1. Jag ångrar lite att jag inte gjorde gipsavgjutning (eller babyfotografering) av Ebba när hon var liten. Det är så mycket man tänker som aldrig blir av. Kul att du tar tag i det! :-)

  SvaraRadera
 2. Oj, avtryck borde vi med göra. Vi fick ett kit från usa, men översatte vätskemängden fel så vi hann bara få gipset i formen så var det stenhårt...
  Vendel är så söt när han hjälper till!
  Och vilken söt liten viking Vemund är!

  SvaraRadera
 3. Tack Ninna o Syrran. Just avgjutningar och avtryck vill man ju göra så fort som möjligt innan man glömmer hur små de var - tassarna.

  Vi gjorde ju själva avgjutningen i play doh så den kan man ju forma om och fixa med hur mycket man vill tills man blir nöjd. =)

  Vill eg. gjuta av Vendels fötter och händer också, men han vägrar.. De andra på dagis har gjort det men han vill inte.. *suck*

  SvaraRadera