söndag 28 mars 2010

Biobesök med äldste sonen.

I fredags lämnade jag båda småsorkarna hemma med sin pappa och så drog äldste sonen och jag iväg på bio! Senast jag var på bio alls var i somras när jag var med en arbetskamrat och såg "Män som hatar kvinnor" men när jag var iväg med Tin på bio senast minns jag inte ens.

Det var en märklig känsla att gå med sin son på en film där det var 15-årsgräns, men så gamla är vi alltså, både han och jag. =) Filmen i sig - "Shutter Island" - var riktigt välgjord och inte alls i närheten av vad jag trodde att den skulle handla om! Nu kan jag inte avslöja för mycket eftersom min man inte har sett den än, men jag kan bara säga att den är sevärd och väldigt intressant. Det var en del otäcka scener och jag hade en liten tagg i mammahjärtat när vi gick ut i nattmörkret från biografen, men det första jag sa till Tin var; Den här måste Peter (maken alltså) se!!

Min mamma och hennes sambo/särbo har redan sett filmen och hon sa till mig att de inte var överens om slutet. Då förstod jag inte vad hon menade, men när jag hade sett filmen var det väldigt tydligt vad hon menade. Nu har jag något att fundera på. =) Hon sa i och för sig också att det inte alls var en film för 15-åringar, men Tin har nog sett värre saker än så, tonåring av idag som han är.

Hade jag fått råda hade han och hans syskon bara fått se snälla familjefilmer resten av livet, men det går ju inte att skydda sina barn mot allt. De är hemma hos varandra där andra regler gäller och de gör nog bra mycket saker som jag som mamma skulle ha en hel del invändningar emot, men även det är ju en del av utvecklingen och ett steg mot frigörelse och vuxenliv. Det är bara att finnas där i bakgrunden och hoppas att ens barn är något lite klokare än man själv var och så försöka dämpa de värsta stötarna.

Så länge de håller sig från alkohol och droger får man väl vara glad. Tids nog börjar festandet och det stora gränstestandet. Förhoppningsvis har mina barn med sig en viss grundtrygghet hemifrån ändå och kanske inte kastar sig ut i det allra värsta. =) Nu blir det kvalitetstid med de två små.

1 kommentar:

  1. Men vad kul att du berättade!

    Och ni ska absolut komma hit till oss. Jag skulle mer än gärna guida er här. Det finns så oerhört mycket från Vikingatiden att se och mycket mycket annat!

    Vi hörs igen - nu ska jag krypa i säng!

    SvaraRadera