lördag 6 mars 2010

Marknad i Roma 6 mars 2010

Det supergoda brödet enligt "Myllan-receptet".
Mmm, kärleksmums..
Marknadsfynden: Tre bodies och en tröja..
En sommarsuite, två bodies och ett par byxor.
Tre bodies plus en mössa.
Byxor, body, tröja och strumpbyxor.
Sist men inte minst en supersnygg BOOB-tunika för 40:- !!!

Idag var dagen jag längtat länge efter; Lördag 6 mars.. Dags för en av Roma Temamarknaders marknadsdagar med tema "BARN". Me löööv! Tyvärr är inte maken riktigt lika exalterad som jag så vi kom inte iväg så tidigt som jag hade hoppats. Man måste nästan vara där och hänga på låset när de öppnar för att kunna göra de stora fynden. De allra allra bästa förutsättningarna har man förstås om man själv är med och säljer, för då får man förhandskolla och köpa av de andra kvällen innan själva marknaden. Nåja, vi kom dit runt halv 12 och det fanns visst en hel del fynd kvar ändå. Vemund har nu 3 "nya" pyjamasar, ett helt gäng bodies och några byxor. Själv fick jag tag på en BOOB amningstunika, i toppenskick, för 40:- !!! Det kallar jag fynd. =) Allt som allt gick väl kalaset på strax under 400:- så nu blir det till att sälja av hans urvuxna kläder på tradera för att finansiera det hela.

Jag har ju dessutom fått span på en ny vagn som jag vill ha till Vemund, så det blir till att sälja mycket saker. ;-) Jag älskar verkligen min Gesslein Panorama från 1972 (eller om det var 1970?) men den är alldeles för tung för mig att hantera när jag är ensam och tyvärr får den inte ens plats i min bil. Däremot att köra den är en dröm, även för mina värkande handleder. Sorgligt nog har ett av läderbanden till upphängningen gått sönder också och jag har nu mailat till Gesslein i Tyskland och frågat om de har några reservdelar till den. Deras vagnar av idag är inte ens i närheten av hur de såg ut i början av 1970-talet!!

Nåväl, vagnen jag spanat in är en BRIO Sing. Det är väl BRIOs svar på Bugaboo, som är en alldeles för dyr vagn för mig, även som begagnad. En Sing (begagnad såklart) klarar min ekonomi dock, med knapp nöd förstås, men det är en bagatell.. Jag har haft kontakt med en kvinna som vill sälja sin och som är villig att leverera den till Stockholm, där antingen jag eller syrran kan hämta upp den. Hoppas nu att affären går i lås. Håll tummarna är ni snälla!

Grattiskortet jag skickade till min far kom förresten i retur hem till mig. Dock var kuvertet öppnat! :-o Som tur var hade jag inte lagt ner annat än kortet (fattig som jag är ;-)) men det var lite surt att någon hade öppnat det ändå, för min avsändaradress stod mycket tydligt på baksidan av kuvertet. Maken åkte i alla fall till Posten och klagade och som "plåster på såren" fick vi ett ark frimärken. Tja, alltid något.. Men själva poängen var ju ändå att någon öppnat kuvertet som var till min pappa!

När jag kollade min blogg nu visade besöksräknaren999 besökare! Den som är inställd på att visa enskilda besökare. Wow! Jag har ju bara haft räknaren ett par veckor.. *impad*

På tal om imponerad.. Igår bakade jag bröd, ett supergott och lättbakat ett som jag fått receptet på från öppna förskolan. Jag ska försöka komma ihåg att lägga in receptet här sedan. Dessutom blev det en plåt kärleksmums för att fira att Tin kom hem från fastlandet igår. Just nu har jag två formar av mitt absoluta favoritbröd i ugnen. Det är ett gammalt recept från 1970-talet tror jag och det kallas "Brödet för hälsan". Jag bara älskar det, det är massor av olika sorters mjöl och gryn i, samt filmjölk och sirap. Jag minns att jag bad mamma baka det och bjuda på dagis när jag gick där, för jag var så förtjust i det och ville att alla mina kompisar också skulle få smaka. Det är ju inte bara att det är gott; När man läser vad det är i köpebrödet blir man ännu mer motiverad att baka sitt eget bröd känner jag. ;-)

Nu är det dags att ta ut brödet och njuta några ljumma brödbitar med smör som smälter.. Mmm!

2 kommentarer:

 1. Hej..

  Hittade dig på familjeliv första gången =) Har för mig att vi skrivit i varandras gästböcker, men är inte säker. Vi har i alla fall läst samma trådar =) För det är ofta jag har sett ditt namn.

  Gillar det du skriver, tex att du klär dina killar i rosa =) ha ha. Själv har jag tre tjejor så är lite trött på rosa. Gillar lite tuffare kläder och inte så mkt rych o pych. Konstigt att folk ser det som ett måste att klä barnen på ett killigt eller tjejigt sätt.
  Jag tror vi tänker lite lika där fast tvärtom =) Om du förstår vad jag menar.

  Såg nu att du bloggar oxå. Vad kul, ytterligare en blogg att följa =)
  Du skriver verkligen på ett bra sätt, man vill bara läsa mer och mer.
  Ska sätta mig och läsa lite bakåt i tiden sen när jag får lite tid över.

  MVH Karedo på familjeliv
  (Har oxå en blogg om du vill titta in, www.karedo.blogg.se)

  SvaraRadera
 2. Välkommen! Vad roligt med fler läsare! Jag trodde ju att det bara var syrran och bästisen som skulle vara intresserade av att läsa om mitt liv med kidsen. ;-)

  Jag ska absolut kolla in din blogg också!

  SvaraRadera