torsdag 11 mars 2010

Vemund 4 månader 11 mars 2010

Idag blev Vemund hela 4 månader! Jag fattar inte att tiden gått så fort, min lille gosige sötkorv! *älskar*
Jag har passat på att lägga hans ullbyxor i lite ullkur så att vi ska kunna prova med tygisar även nattetid i fortsättningen. Vi får se om det funkar. Just nu kör vi ju engångare på natten, men jag vet att det funkade jättebra att ha ullbyxor en hel natt på Vendel så håll tummarna!

Min andre sötkorv kom ju med den allra ljuvligaste och bästa kommentaren jag hört på länge i morse. Han och hans pappa skulle iväg till dagis och Vendel orkade inte (läs: ville inte) till bilen. För att få pappa att bära honom sa han med ynklig och darrande gammelmansröst: "Pappa! Bär mig.. Jag orkar inte gå, jag är ett gammalt barn!"

Igår somnade ju Vemund strax före klockan 20. Han sov när jag gick och la mig och förvåningen var stor när jag fick sova ostört ända till 4 inättras! Då ville han ha mat och sedan somnade han om och sov bredvid mig i min säng till 8 då han fick en slurk till. Vid halv 10 var vi på plats för ett nytt försök med Klapp & Klang. Jag har aldrig i hela mitt liv sett så många föräldrar och bebisar i den lokalen, det måste vara rekord. Det var säkert över 40 föräldrar och minst lika många barn. Det blev till att sitta på golvet och fika, men det är ganska mysigt och man kommer ju nära sitt barn - bokstavligt talat.

Vemund uppskattade besöket på K & K i alla fall och somnade sött i vagnen på vägen hem.
Hemma igen skickade maken ner mig till teven för att - äntligen - prova på Power Yogan! *host* Att säga att jag är otränad är ett klart understatement!! Jag är inte bara överviktig, jag är otränad också.. ;-) Inte en muskel satt där den borde och när jag låg på rygg orkade jag inte ens få upp benen rakt upp i luften. Skandal! Jag pallade en kvart, men sen gav jag upp och gjorde några gamla gympaövningar från skolan istället medan jag kollade hemmafru-teve. ;-) Jag får nog börja med att ta lite längre och raskare promenader så får jag ta yogan lite pö om pö vartefter jag blir starkare.
Jag fick ett gulligt sms från några av tjejerna i en av de trådar jag hänger mest i på Familjeliv och det gjorde mig riktigt glad! Tack tjejer! På kvällen skickade jag ett sms till min bästis också. Jag har inte hört något från henne på ett tag och hon hade inte uppdaterat sin blogg heller.. Eftersom jag visste att de skulle på kryssning i Östersjön blev jag ju lite orolig att de hade fastnat i isen någonstans, men nu fick jag i alla fall svar att de hade haft kul och hennes blogg var uppdaterad också. Thank God!

Ikväll såg vi lite på teve, hela familjen; Vi såg Sveriges värsta bilförare och ooooh myyyy god säger jag bara, tänk att möta en av de dårarna i trafiken! Några av dem körde på en barnvagn på övningsbanan utan att ens reagera! *arg* När programmet var slut försökte vi lägga småsorkarna. Vendel somnade ganska omgående, men Vemund var mer svårflörtad och det var inte så konstigt med tanke på att han faktiskt sov ett par timmar till efter att vi kom hem från samlingen på Klapp & Klang.
Nu sover barnen sött i alla fall och jag ska också lägga mig så jag orkar gå upp i någorlunda tid imorgon. På eftermiddagen ska vi till handmottagningen igen. Det är inte så att vi medvetet fuskar med skenan, men det är ju stört omöjligt att få den att sitta kvar och efter andra gången han fått av sig den per kväll orkar jag inte sätta dit den igen.. *harkel* Men jag ska skärpa mig, med både skena och D-droppar, jag lovar Vemund!
Håll tummarna att maken inte ligger och hostar och snörvlar när jag ska sova heller. Som ni vet finns det inget värre än en karl som är riktigt förkyld! ;-)

2 kommentarer:

  1. Söt bild på vemund 4 månader, jisses tiden rusar iväg. Ja du, då är det kris när inte bloggen är uppdaterad ;) hehe. Har långvecka denna veckan så jag hinner inte vara så uppdaterad. Men kul som attan hade vi på kryssningen iaf. Massa kram/erica

    SvaraRadera
  2. Haha, härlig kommentar!

    Såg också på Värsta bilföraren och det är inte klokt hur dom beter sig, bara att hoppas att dom inte kommer skada någon med sin framfart i framtiden.

    Ha en bra helg!

    SvaraRadera