söndag 9 oktober 2011

Renovering av hus, men jag då?

Vi kom iväg till loppisen hela familjen och hade ett par trevliga timmar på Myllan där ungarna lekte med några andra barn i lekrummet och jag fick prata med mina kompisar och kolla på kläder i makligt tempo. Jag hittade massor av kläder till Viljar (vilket eg. känns lite surt eftersom jag vet att vi har kläder i hans storlek nerpackade någonstans, men var?) och några plagg till Vemund också. I deras "gratislåda" hittade jag en tröja till mig och ytterligare någon body till Viljar. Vemund fick en bil, likadan som en Vendel redan har, och en boll för totalt 10:- helt okej pris. :)

Idag har maken och jag frostat av frysen och möblerat om lite mellan frysskåp och frysbox, så att vi nu har t.ex. Vemunds frukostbröd lättillgängligt i köket och vi slipper stappla nerför trappen till frysboxen varje morgon. Jag vet inte varför vi inte gjort det förut, men vissa saker blir helt enkelt inte av, av en eller annan anledning. Andra, nu pågående, projekt är att måla klart Viljars spjälsäng så att han får egen säng och jag och maken kan dela säng igen, måla en tavla (bara för att.. jag behöver få vara kreativ!) Sedan måste jag brodera in Viljars namn och födelsedatum på släktens dopklänning och göra tackkort till dem som gav honom dopgåvor. Vi ska fortsätta att tapetsera i köket samt måla om och tapetsera i sovrummet. Där måste även taket lagas och målas innan vi kan fixa väggarna. Bara en sån sak kan göra att hela projektet går i stå, eftersom det är så tråååkigt! Ja, och så var det fönsterkarmarna också ja..

Det som hindrar oss i nuläget är ekonomin, men även orken är rätt låg just nu. Mycket energi går åt till att hålla ordning på Vendel (och på hans rum, gud vi måste rensa och organisera där igen). Bara idag har vi räddat Vemund från skador ett tiotal gånger och när vi bad dem att inte vara i köket under tiden som vi frostade av frysen (det är ganska trångt precis vid frysen och två vuxna där var mer än nog) så vrålade Vendel av ilska att han skulle döda oss allihop! Inte kul att höra och framförallt inte från sin söta lilla femåring. Jag antar att det är något han snappat upp från lekarna på dagis eller någon film han sett (vilken isf?) men det var som sagt ändå inte roligt att höra! Hallå, BUP? Hjälp! Eller ännu hellre, LSS och avlastning!

Jag har varit ganska låg en tid nu och det är delvis därför jag inte bloggat.. Dels har det varit mycket kring de stora barnen och Tins flytt och dels är det alltså Vendel som är inne i någon väldigt destruktiv och utåtagerande "period" och det blir förstås inte bättre av att Vemund kopierar hans beteende och att jag i tillägg till det ska ta hand om en liten bebis som inte kan hjälpa att han är hungrig mitt i natten när jag vill och behöver sova. På dagarna är det ganska osynkat med barnens mat och sömn, och nu verkar det som om Vemund tänker hoppa över middagsluren. Gärna det, bara han sover på natten istället, men det tar lite tid att ställa in sig på förändringar i vanorna. Jag vet inte riktigt när jag ska få sova ikapp, men jag hoppas att det löser sig snarast.

Nu sover alla tre småsorkarna sedan en timme tillbaka, så jag ska ta en dusch när maken duschat klart och sedan ska jag krypa ner och försöka slappna av och sova så länge jag får. Trötta hälsningar!

1 kommentar:

  1. Låter jobbigt och tungt, inte konstigt att du är slut. Men det blir bättre, snart. Kram!
    Kusin N

    SvaraRadera