lördag 1 oktober 2011

Lite om vad som hänt sedan senast.. :)

Ja, nu klarar jag inte att stå emot längre, dags att uppdatera lite. :)

Vi har haft en väldigt fin, om än något stressande sommar. Vi har inte hunnit med allt vi velat göra, men samtidigt har vi hunnit så mycket annat som varit lika värdefullt. Det blev till exempel inte många timmar på stranden, eftersom jag inte fick bada och det är inte så kul att sitta uppe i skuggorna med en liten bebis medan alla andra springer runt och badar, solar och bygger sandslott, men en dag på stranden fick vi åtminstone. Vi var där en ganska lugn och lagom varm dag i augusti, barnen lekte i sanden, doppade tårna (Vemund doppade hela sig med kläder, blöja och allt) kollade in lekplatsen och åt medhavd matsäck. Ett sommarminne som räcker långt, även om det som sagt bara var vid ett enda tillfälle.

Annars har dagarna gått till husvisningar - som vi nu släppt, vi bor kvar till nästa vår iaf - plocka och fixa rent allmänt, det där som behövs för att få vardagen att gå runt; städa, tvätta och laga mat ni vet. Dessutom vet alla som haft bebisar hur otroligt mycket energi de tar, fast de knappt gör något väsen av sig. När lille Viljar (som vuxit rejält och nu vägde över 7 kg på sin tremånadersdag) vilat har jag passat på att vila, skönt eftersom nätterna blivit lite si och så. Vemund har sovit oroligt och har han sovit gott någon natt har antingen Viljar eller Vendel gjort sitt bästa för att hålla sina föräldrar vakna.

Nu i mitten av september lämnade vi vardagen och åkte på en liten road trip till fastlandet. Vi passade på att hälsa på min pappa och titta på hans utställning av tavlor som han hade och där sov vi över en natt. Sorkarna skötte sig över förväntan och de tyckte att det var väldigt roligt att få träffa sin morfar! Dagen efter åkte vi till IKEA, bara det är ett äventyr i sig för barnen. Vendel fick leka i deras lekrum och Viljar och Vemund fick hänga med och titta på hyllor, sänggavlar och annat skoj innan det var dags för kvällsmat i restaurangen.

När vi "shoppat" klart (mitt billigaste IKEA-besök någonsin!!) åkte vi till det hotell i Skärholmen som vi bokat rum på. Egentligen stod det "vandrarhem" men det var då hotellstandard i mina ögon! Vi fick en familjesvit med en dubbelsäng till maken och mig och varsin säng till alla tre småsorkarna! Vemund fick dock sova i resesängen som vi hade med och Viljar sov i sin vagn, men ändå. Dessutom hade vi vuxna ett eget badrum med dusch och toa i vårt rum och barnen hade ett eget i sitt rum. (Det var öppet mellan rummen.) Vi såg på teve, åt godis och njöt av lugnet som kom av att inte vara hemma i vardagens stök. ;) På morgonen sov alla barnen fortfarande vid 8.50!! De brukar aldrig sova längre än till 7 någon av dem, så vi fick väcka dem för att hinna njuta av den fina frukostbuffén som dukats upp i matsalen. Det är sånt som gör det värt att sova på hotell ibland. ;)

Efter frukosten åkte vi till Junibacken på Djurgården i Stockholm. Det var ett äventyr i sig att ta sig dit, men med lite hjälp av GPS:en och en gammal hederlig bilatlas löste vi det ändå. Vemund och Vendel blev saliga över att få springa omkring och klättra överallt, även om Vendel var lite rädd att Mulle Mecks rymdraket skulle åka iväg.. Han bad Vemund att kliva in i den först, för att testa om den verkligen skulle stå kvar på marken. ;) Det är väl det man har småbrorsor till, eller hur? Viljar var tvungen att sitta i sjalen och till skillnad från sina två storebröder är han inte ett sjalbarn! Han blev varm, svettig och vrålilsk! Han skrek och grät sig genom det mesta av besöket tills jag tog ur honom ur sjalen och bara bar honom i famnen. *pheew* Han är ganska tung, så liten han är.

Man får nämligen inte ha vagnar inne på Junibacken.. En klar nackdel även när det kom till maten. Vi åt en svindyr lunch/fika där och fick turas om att ha Viljar i knät. Inte så lätt att njuta och försöka hålla koll på alla barn då, men gott var det! ;) Vemund hade blåbärssylt över heeeela sig och jag trodde aldrig att hans body skulle bli ren igen, men tro det eller ej, för en gångs skull funkade Vanish. ;) Vendel visade att han är stor kille (eller bara totalt ointresserad av vårt sällskap?) och gick iväg och lekte för sig själv medan vi åt klart. Det funkade bra, tur bara att han inte kom på att man kan gå ut från stället utan större bekymmer. :)

Jag ska se om det går att ladda ner några bilder från resan till min dator. Den är såååå seg och i makens dator är det lite för fullt för att kunna föra över något nu. Jag vill inte riskera varken datorn eller bilderna.

Nu ska jag gå och äta kvällsmat, men i nästa inlägg ska jag försöka skriva några rader om Viljars dop. Hang tuned.. :)

3 kommentarer:

 1. Ja, det var verkligen på tiden. Jag har tittat in varje dag, och då menar jag VARJE dag (säkert två gånger om dagen också, minst), i förhoppning om en liten uppdatering. Nu äntligen!

  SvaraRadera
 2. Hej! Äntligen lite nyheter :-) Grattis till Viljar

  SvaraRadera
 3. Åh, menar du det Josefine? Nu blev jag glad! Ska verkligen försöka hålla igång bloggen nu framöver.

  Öbon: Tack så mycket!!! :)

  SvaraRadera