fredag 28 oktober 2011

Glömde ni..? Ja, men det gör iiinget alls..

Jag ringde ju lånegivare och hörde mig för om räntan och en av dem kunde faktiskt tänka sig att sänka räntan 1 %. Tackar, allt är bättre än inget. :-) Det andra bolaget kunde inte göra något åt räntan, men däremot förlänga lånetiden, men det är ju inget alternativ när jag försöker betala av för att bli av med skulderna. (Jag gick ju med på räntan när vi la upp lånet, så det säger jag eg. inget om. Det jag surar lite över är att om jag varit med i Lyxfällan eller liknande så hade de säkert varit mer tillmötesgående.)

Sedan upptäckte jag att jag inte fått föräldrapenningen från FK. Jag ringde dem, fick sitta 20 minuter i kö och fick sedan reda på att de glömt att betala ut min fp!! Glömt?! Ursäkta mig.. Om jag "glömmer" att betala in vad jag är skyldig dem så får jag påminnelsebrev med påminnelseavgifter och f*n och hans moster pålagda, men om de .. glömmer så ska jag bara bli glad och tacksam att de betalar ut när de blir påminda, eller? Nämnde jag att jag söker jobb?

Jag begärde ut ett utdrag ur belastningsregistret. Något blev visst fel, för jag fick helt fel utdrag - inget som jag kan visa upp för arbetsgivare för att bevisa att jag inte är straffad - men det var ju kul att se att det inte finns något på mig i registret åtminstone. Nu ska jag bara försöka förstå vilken blankett jag ska fylla i för att få rätt papper så att även arbetsgivaren blir nöjd. Nämnde jag att jag söker jobb?

Dessutom måste jag fylla i ansökan om a-kassan. Jag har ju bara varit f-ledig på halvtid nu eftersom maken ändå är hemma och kan ta hand om barnen de övriga dagarna. Då vill de såklart också ha ett intyg, men eftersom maken är helt utförsäkrad och alltså inte har ersättning från någon arbetsgivare så får de helt enkelt lita på vårt ord. Undrar hur det ska gå i det här samhället klarar de det?! ;-) Intyg är skrivet och ska skickas snarast. Nämnde jag att jag söker jobb?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar