måndag 17 oktober 2011

Den lille konstnären!Häromkvällen när vi satt och åt kvällsmat började Vendel rita på fönsterrutan som immat igen av värmen. Först blev vi vuxna (som vanligt, tråkiga vi) sura och bad honom att sluta kladda ner fönstret. Sedan tittade vi lite närmare - när vi hörde att han sa att han gjort ett "A" - och mycket riktigt, ett fint och symmetriskt "A" var det! Han fortsatte och ritade ett "a" och ett "o" också. Vi blev så otroligt glada och stolta, vem hade trott det här för bara några månader sedan? Vendel har ju varit totalt ointresserad av bokstäver och siffror när vi försökt läsa och leka med honom, men så har Vemund och han tittat på "Fem myror.." om och om igen och till slut gick alltså något av det in!!

Igår kväll vid maten sa Vendel att han såg en trollslända. Nja, en liten mygga var det ju. Tyvärr fick den gå till de sälla jaktmarkerna (eller dit döda myggor nu går, flyger..?) eftersom Vendel är så överkänslig och det var liiite svårt att fånga myggan för att släppa ut den. En stund senare säger Vendel; "Där är en trollslända till!" Jag letade såklart efter fler myggor, men till slut såg jag att han stod och pekade på slippappret som maken använde när han slipade spackel i sovrummet. Det var verkligen en trollslända på det, om än i tryckt form!! :)

I morse blev jag väckt av Vendel som stolt visade upp sin teckning han nyss gjort. Motivet var såklart en trollslända och jag var tvungen att fälla en tår av glädje och stolthet. Det syntes väldigt väl att det var just en trollslända och han behövde inte förklara. Annars kan det vara minst sagt svårt att tolka hans "abstrakta skildringar av sin samtid".. ;) Mammahjärtat sväller av stolthet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar