måndag 3 oktober 2011

Sista besöket hos specialisttandläkaren!

Ni som känner mig känner även till min tandläkarångest.. Det spelar ingen roll hur noga jag borstar, tandtrådar, sköljer och har mig - jag får hål ändå och fort går det. Eftersom ekonomin är som den är och jag som sagt är väldigt rädd går det lätt lång tid mellan besöken och det är ju ganska korkat, men vem sa att rädslor är rationella?

På senare tid har jag iaf gått nere på Mun- och käkcentrum på Visby lasarett hos en tandläkare som är specialiserad på tandläkarrädda och vilken skillnad! Han är lugn och metodisk, berättar vad han ska göra och varför och har tålamod att vänta ut mig när jag inte riktigt vågar öppna munnen. Visserligen är det en aning dyrare än hos "vanliga tandläkaren", men vad gör man inte för att få ordning i munnen!?

Idag var jag där igen, förhoppningsvis för sista gången, och slutförde min rotfyllning! Jag tror aldrig att jag har gått hos en tandläkare som slutfört en rotfyllning på mig förut. De har satt i provisoriska fyllningar och "glömt" bort mig, dvs glömt att kalla mig på nytt, sen har fyllningarna släppt och jag har ignorerat det hela tills det blivit akut osv. Nu hoppas jag innerligt att den här fyllningen håller och att mina tänder gör detsamma. (Fåfäng förhoppning, men ändå..)

Jag tror faktiskt att han lyckats "bota" min rädsla såpass att jag vågar gå tillbaka till tandläkarpraktiken där jag gick innan, även om det nu är en ny tandläkare där. Jag blev kallad dit imorgon, men det känns ju som lite överkurs kanske. ;)

Vemund sitter och tittar på "Fem myror.." men han somnar nog snart, Viljar myser med sin pappa och Vendel är på förskolan.. Jag ska sätta mig och slappa med en kopp kaffe och fira att tänderna - för stunden - är hela och sedan ska jag försöka ta tag i den enorma högen med kläder som ska namnas. Ha en bra dag!

1 kommentar:

  1. Hej!

    Jag skulle vilja komma i kontakt med dig angående en förfrågan om ett uppdrag. Vänligen hör av dig till mig på katarina@youmeagency.se, så berättar jag mer.

    Hälsningar
    Katarina

    SvaraRadera