tisdag 22 februari 2011

Vemund den dagisvane. :)

När jag skulle hämta Vemund vid halv 12 fick jag en kram och lite gos. Han hade just fått en torr blöja av personalen och det hade gått bra. Hemma får han panik på skötbordet. Minns att Vendel var likadan en period, så det går nog över. Han hade ätit en stor portion makaroner med skinksås och grönsaker. Haklapp på förstås! Jag tog emot Vemund och satte ner honom på golvet för att klä på honom overallen. Då tultade han glatt in på avdelningen igen och vinkade hejdå till mig! :o Här snackar vi vant dagisbarn redan från start eller? ;)

Nåväl, vi kom iväg till slut och den där rena blöjan var inte ren när vi kom ut till bilen där pappa väntade. Hemma bytte vi igen, men det var inte tillräckligt för att få till ett faecesprov av innehållet. :S Med torr blöja la vi Vemund i sängen och inom kort somnade han. Tre timmar sov han idag! Det tar på krafterna med dagis som sagt.

När Vemund vaknade åt han en halv banan, en bit ost och lite mer makaroner men nu med baconsås. Hemma vägrar han haklapp så hans fina tröja var inte så fin efteråt. Jag tänkte att jag får fixa det sedan. På eftermiddagen bakade jag en glutenfri äppelsmulpaj. Den var väldigt kladdig och tröja och byxor (även mina!) blev ännu kladdigare. Lite senare raidade Vemund och Bamse skafferiet och rev ut ett halvt paket kakao över sig själva och köksgolvet, så där åkte kläderna äntligen till tvätt och bebisen ner i badkaret. Jag hade ju ändå tänkt bada honom, men först efter kvällsmaten, men men..

Nu ska jag kolla lite på FL och sen blir det nog tidig kväll för mig. *gäsp*

4 kommentarer:

 1. Skulle en sådan : http://webbutik.barnmatsbutiken.se/haklapp-med-arm-rod.html funka? De är jättelätta att göra själv av lite vaxduk, alternativ köpa sorbilligt på ÖB/clas ohlsson/dyl

  SvaraRadera
 2. Tack Ninna, men vi har sådana! :D Funkar inte.. Vemund får panik och sliter av sig den i rena ilskan. ;)

  SvaraRadera
 3. Fast den är som en tröja? Vad är det för nakenfisar du har *skratt*

  SvaraRadera
 4. Grattis i efterskott lilla kladd-Pia!
  Pappa

  SvaraRadera