tisdag 8 juni 2010

Hemma från Stockholm..

Ja, nu är vi äntligen hemma igen efter en förhållandevis lugn och lyckad resa till Stockholm. Vendel skötte sig över förväntan, både på resan och hemma hos kusinerna. Några små skärmytslingar blev det väl, men man kan inte begära det omöjliga. ;) Vemund var solskenet själv under både båt- och bilresa, men natten till lördagen (innan kalaset) var han riktigt upp-och-ner och skrek och gnällde som aldrig förr. På lördagen insåg jag åtminstone en av anledningarna; han har fått tand nummer två. Det är grannen till den första, på hans högra sida längst fram i underkäken. =)

Under själva kalaset var han sitt vanliga jag; glad och trygg och satt länge och väl i min kusins famn. Han somnade i min famn efter en portion gröt och lite bröstmjölk, men när han vaknade satt han glatt hos min kusin igen. På kvällen bjöd min mamma med sambo/särbo på stekt lax och potatis, mums! Till och med tonårs-Tin åt med god aptit. Jag letade lite i mammas fotoalbum och hittade bilder på mina farföräldrar och gamla bilder på syrran och mig som barn att skrattande visa för min man.

Söndagen tillbringade vi en snabbrunda på IKEA i Kungens Kurva och så begick vi jungfrubesök på Heron City, men vi var inte imponerade någon av oss. Maken var mest intresserad av MediaMarkt, men de var inte alls så billiga som de skryter med och själv tog jag en sväng till Barnbutiken, men inte heller där fanns några fynd att tala om.. Det bästa jag hittade var på Team Sportia; en vattenflaska att fästa på Vemunds vagn så man kan ha med dricka till honom nu under varma dagar.

Igår, måndag, var vi med Vemund hos handkirurgen. Hon gjöt en ny skena i gips som modell för den han ska få av sjukgymnasten på fredag och så fick vi några fotokopior på röntgenbilderna av Vemunds armar och händer. Min benfobi till trots har jag lyckats titta lite på dem, men det tar emot, även om det är sötisens ben, eller kanske just därför..?

Idag är det tisdag och vi börjar komma in i vardagsrutinerna igen. Snart är det dock dags för sommarlov, inte minst för Tin, han slutar 8:an nu på fredag och då blir det picknick med skolan på kvällen. *ser fram emot* Nu längtar han efter att åka till sin pappa och dottern längtar efter att åka hit, så vi får se hur vi gör med logistik och logi.. Det reder sig nog. Saga och hennes kompisar kan ju alltid sova i min lägenhet, om de passar katten också. :)

Nu har småsorkarna lekt så snällt - med varandra och bredvid varandra - medan jag skrivit men nu börjar Vemund bli lite hungrig tror jag. Banandags!

1 kommentar:

  1. Tack för mysiga besöket hemma hos oss (med två små och en välartad stor sork) :-) och fina scrapbookingprylar till pysseltokig dotter med mamma!
    Kramis!
    <3

    SvaraRadera