onsdag 30 juni 2010

Besök av barnen, läsning och lite annat.

I måndags natt hämtade vi barnen (Tin, Saga och hennes kompis) vid båten så från att ha haft ansvar för två ganska små barn har vi nu tre tonåringar i tillägg. Det är i och för sig inte så stor skillnad, för de stora sköter sig bra på egen hand och åtminstone Vendel avgudar sina storasyskon och jag tror att även kompisen B införlivades i hans kärleksfulla samling när hon var här igår.

Tjejerna har mest tillbringat tiden på sta'n för lite shopping och så har de förstås varit och badat. De tog ett kvällsdopp vid ett väldigt fint kalkbrott som ligger en bit utanför Visby. Ikväll blir det resans höjdpunkt; då ska nämligen alla tonåringarna plus en av Tins kompisar gå och se Eclipse på bio. Saga och hennes kompisar är fullkomligt förtrollade av hela vampyrsagan och följer allt som sker i böcker, teve, tidningar och såklart på bio med blodigt (haha!) allvar. Själv förstår jag inte själva fascinationen för just vampyrer, men å andra sidan minns jag mycket väl hur det var att vara fullkomligt besatt av något fenomen (vilket som) när jag var tonåring. :)

Själv stretar jag på med min diet. Minus ett kilo visade vågen idag och ett kilo är bättre än inget kilo. Tyvärr är vågen lite nyckfull och kan svaja mellan 2-3 kilon medan man står på den, men den nådde inte upp till förra veckans vikt hur jag än gungade där jag stod, så minus ett kilo it is!

Jag har även haft tid att läsa lite böcker när vi slappat i det fina vädret. Förra veckan var vi på biblioteket och lånade lite nytt, så nu har jag läst Camilla Läckbergs Fyrvaktaren. Sorglig och tankeväckande, och som vanligt otroligt välskriven. Sedan läste jag ut Alison Lappers Mitt liv i mina händer. När jag jämför hennes liv med Vemund och hans lilla hand känner jag att han kan klara allt - det gör ju hon! :) Övriga böcker som slukats är Yrsa Sigurdardóttirs Aska -tyvärr blev jag lite besviken för den var inte riktigt lika bra som de två föregående, men dock läsvärd. Vidare blev det Karin Fossums Den som älskar något annat och Den onda viljan. Nu måste jag ner till bibblan och låna fler böcker, annars får jag abstinens! :D Jag vet inte om jag nämnde att jag läst Mari Jungstedts Den dubbla tystnaden också? Den var väldigt olik hennes tidigare böcker kände jag, mer välskriven och sammanhållen. Det var en positiv överraskning.

Nu måste jag gå och roa Vemund som sovit middag en stund i sin nya säng! Det kommer bilder på den i bloggen snart, hoppas jag. :) Njut av sommaren och livet nu!

4 kommentarer:

 1. Det var roligt att läsa om din viktminskning och ditt bokval. Fick än en gång bekräftat hur oerhört mycket människors smak kan skilja sig åt.
  När det gäller Camilla L håller jag helt med Leif GW Persson som anser att hon skriver som Nicke Lilltroll pratar !( Mossa mossa alla mänschor! )
  Totalt onjutbar. Rekommenderar Åsa Larsson !
  Kram!
  Pappa

  SvaraRadera
 2. Jag gillar Camilla jag! Hon har ett fint persongalleri, meningsfull information om detsamma, en klurig intrig, samt engagemang och värme i det hon skriver. Så taffligt språk använder hon faktiskt inte.

  Senast jag försökte mig på något av LGWP däremot höll jag på att storkna av alla fina ord han lyckades stapla på varandra, utan att ens komma i närheten av någon form av känsla för det han rapat upp. Att kunna många fina ord betyder inte automatiskt att man kan ge dem mening! Torrt, trist och tråkigt!

  Jag gillar f.ö. Åsa Larssons böcker också, men jag har redan läst alla som givits ut av henne!

  SvaraRadera
 3. Shit vad du kan plöja böcker syrran, själv trälar jag på med isfolkssagan, ligger på bok 11 nu ;-)!
  Puss.

  SvaraRadera
 4. hahaha ja men dem bökerna och filmerna är ju så bra det är klart att jag älskar dem! jag måste se den på bio igen och pappa har nog gått med på det :P <3

  SvaraRadera