måndag 21 juni 2010

Hustitt och kostråd

De påstår att det bara är en myt att man får "gröt" i hjärnan när man är gravid eller ammar, men jag hävdar bestämt motsatsen. (Ja, ja, kvällstidningarna är väl ingen seriös källa till kunskap kanske, men ändå..) Förvisso kanske det inte är just själva graviditeten eller amningen som är boven i dramat, men hela situationen som uppstår runtomkring när man är i nämnda lägen i livet inbjuder ju till barmhärtig glömska från vardagens måsten. ;)

När vi i söndags var på väg ut till husvisningen på södra delen av ön sa maken; Nu kommer jag ihåg vad vi skulle gjort igår.. Vi skulle varit på smyginvigning av Leva Kungslador! Då när han sa det kom jag också ihåg det. Jag såg att de har en egen blogg, så jag får väl kolla in deras verksamhet där så länge, tills de öppnar på riktigt.

Huset vi tittade på var fantastiskt, men dels var det för få rum och dels ligger det en timmes bilresa (vid bra väderförhållanden) från Visby och vi har ju ändå tänkt arbeta och ha barnen i skola i Visby så en timmes färd enkel resa känns ju inte så lockande. Synd på så rara ärter, men dyker det upp ett liknande hus här i närheten tänker jag lägga ett bud åtminstone. :D

Idag var jag på en väldigt intressant föreläsning om vad man bör äta för att hålla sig frisk. När jag hörde läkarens föreläsning kände jag att det är inte konstigt att jag mår som jag gör.. Men så är det ju det där med att "leva som man lär(t)" osv. Nu är maken iväg på samma föreläsning så ikväll kommer vi nog att prata om mat och vad vi ska och inte ska äta här hemma. Tänk om vi nu kan göra allvar av det här och hålla oss till den dieten, det vore ganska skönt tror jag. :)

Nu ska jag gå och göra Vemund klar för natten och sedan ska småsorkarna och jag se reprisen av ett gammalt avsnitt av Room Service innan det är läggdags för de små.

4 kommentarer:

 1. Det där med kosten tror jag är jätteviktigt. Själv håller jag på att avvänja mig från mitt sockerberoende. Ibland gör jag en "Oprah", alltså får ett återfall och bara frossar, men just nu känns det som om jag är på rätt väg... Måste bara se till att alltid ha frukt hemma och på jobbet så att jag vid ett sug snabbt kan ta ett bett i ett nyttigt äpple...
  Lycka till!
  :-)

  SvaraRadera
 2. Det rätta huset dyker upp så småningom :-)

  SvaraRadera
 3. njasso ska ni köpa hus?

  SvaraRadera
 4. Nja, nu "fönstershoppar" vi mest alltså.. Kollar marknaden, priser, standard osv. Det är ju en trevlig liten utflykt att åka tillsammans och titta, planera och drömma lite. :-)

  Syrran: Jag funderar på LCHF (low carb high fat) och där räknas frukt verkligen som godis. Något man kan unna sig nångång ibland bara.. ;) Det var intressant föreläsning iaf.

  SvaraRadera