fredag 14 maj 2010

Läkaren ringde..

Min läkare skulle ju ringa idag och ge svar på några av de prover som togs i onsdags. Några prover som tydligen inte alls var bra var b-vitamin och folat-proverna. Jag hade ordentlig brist på b-vitamin och det kan förklara många av de symptom jag har. Det skulle kanske också kunna förklara varför symptomen kommer och går om jag är bättre på att få i mig b-vitamin i perioder i mitt liv. Däremot om det skulle varierat så under 10 års tid? Tja.. Ingenting är ju omöjligt. Det som skrämmer i så fall är ju att läkaren inte kunde se att några b-vitaminprover togs förra gången jag sökte för min värk. Kan den läkaren verkligen ha missat det? Inte helt osannolikt, han snöade ju direkt in på att jag var överviktig och verkade vilja skylla alla mina bekymmer på vikten.

När jag läste lite på en sajt om b-vitaminbrist såg jag att brist kan vara orsak till barnlöshet, upprepade missfall och missbildningar på barnet.. =( Det var ju riktigt svårt att bli med Vendel, jag fick ett missfall innan Vemund blev till och han saknar ben i arm och hand.. Förmodligen är allt bara sammanträffanden, slumpen, men nu kan jag inte låta bli att fundera. Om min brist hade upptäckts och behandlats långt tidigare; Hade jag kunnat undvika missfallet? Hade Vemund kunnat få födas med båda sina händer? Hade jag blivit gravid lättare? osv osv. Hade jag ens brist på b-vitamin när jag försökte bli gravid? På måndag ska jag tillbaka till VC och ta några kompletterande prover. Då kan läkaren tydligen se om bristen varit långvarig.

Troligtvis är b-vitaminbristen inte ensamt orsak till mina problem, men att ha upptäckt något som kan leda in på rätt spår är ju en lättnad bara det. Nu ska jag få recept på vitaminer utskrivet och när jag ändå pratade med läkaren bad jag henne förnya mitt Bricanyl-recept också. Övervikt, förkylning, astma eller allergi - nu har jag svårt att andas - och eftersom hon ändå tog upp astman när jag var på besök skadar det ju inte att be om recept, jag vet ju att Bricanylen är skön att ha när det känns tätt i luftrören. Som nu..

Ungarna och jag är i lägenheten för att sova här inatt. Jag är förkyld, visst, men bara efter en stund här kändes det trängre i luftfrören. Kan det vara så att jag är allergisk mot min söta lilla katt? Jag har ju haft tendenser till allergi förut och nu är det som sagt jobbigt. Det vore jobbigt att göra sig av med katten också, men det här funkar ju inte.. Lille Vemund blev förresten rädd för Tjärstin (katten) han som var så förtjust i sin hårige vän förut.

Nä, nu ska jag gå och fixa lite kvällsmat till Vendel och mig och svänga ihop en portion gröt till Vemund. Det börjar närma sig läggdags, åtminstone för den minste av sorkarna.

5 kommentarer:

 1. *kram*
  nejmen usch vilka jobbiga tankar, förstår att du funderar.
  Du får tänka som så, att hade du fått dem andra barnen, eller blivit gravid snabbare, skulle du inte ha de underbara små killarna du har idag.
  Hoppas du får hjälp omgående och att det inte ligger något allvarligare bakom!
  *kram*

  SvaraRadera
 2. Skönt att du har något konkret att gå på, nu kan du börja pillertrilla! :-) Och kanske försöka äta allsidigt också. Bra att både du och jag har matlagningskunniga män så vi får i oss en och annan vitamin och näringsämne då och då ;-)! Själv har jag tryckt i mig fem eller sex kladdkakor idag. Ja, jag skaaaa bli en bättre och sundare människa jag med, lovar!!!
  Kramis!

  SvaraRadera
 3. Syrran: Jag tycker att jag äter ganska allsidigt och mycket broccoli både för järnet och folsyran, men det verkar inte ha räckt. :(

  Ninna: Nej, jag tror att det var meningen att jag skulle få just de här grabbarna, men hjärnan börjar ändå spinna tankar "om" jag fått hjälp tidigare osv. Men, det är bara att hoppas att jag kommer att må bättre nu, det som varit går ju inte att ändra på ändå. :)

  KRAMAR till er båda!

  SvaraRadera
 4. menar du att den förra läkaren inte kollade upp detta? jäkla nötter som stirrar sig blinda på övervikt. MORRRRRR! Nåja nu vet du iaf och saker och ting är som det är. Tänk inte mer på det nu darling.
  Tyvärr så får jag väl säga att ja det är nog onekligen så att kerstin gör dig mer allergisk. Sommar med allergi + katt inte alls bra. Massa kramar till er från snortrött erica med långhelgspass och sömnlös.

  SvaraRadera
 5. Erica: Jo, jag har ju haft allergitendenser tidigare och när allt kommer på en gång (förkylning + pollen) blir det ju inte bättre med en katt också. Nää, dumläkaren verkar inte ha kollat varken b-vitamin eller andra mineraler som vid brister kan ge upphov till värk. I hans ögon var jag bara tjock = orsaken till allt! :@ Hoppas att du får sova gott så du orkar med jobbet! KRAM!

  SvaraRadera