torsdag 20 maj 2010

Fixardag på Vendels förskola 19 maj 2010

Den 19 maj var det "gårdsfixardag" på Vendels förskola. Vi föräldrar var välkomna att vara med och göra utemiljön på förskolan lite finare, roligare och säkrare. Vi målade, fixade staket, satte upp hyllor i uteförråden och jag såg att några hade gjort trafikskyltar att ha på väggar och vägar för alla små trehjulingsförare. Som tack för detta bjöds vi på kaffe och kaka, om vi ville grilla fick vi ta med oss det hemifrån. Själv blev jag tilldelad den ärofyllda uppgiften att måla en lång "bokstavsorm" på asfalten utanför Vendels avdelning. Den skulle ha plats för alla 29 bokstäverna från A till Ö inklusive W. Jag målade med linjefärg.. Den var tjock, klibbig och stelnade innan jag ens hunnit hälften av vad jag tänkt. Med hjälp av lite thinner blev den dock mer samarbetsvillig och ormen (sedermera en larv) började ta form. Två andra föräldrar hjälpte mig att fylla i konturerna. Jag tror inte att ångorna var så nyttiga för vi var alla lite yra när vi var klara, men några grillade korvar och en kopp kaffe senare kändes det bättre.

Fröknarna curlar för mig! De sopar i alla fall asfalten.
Vemund övervakade att allt gick rätt för sig.
Resultatet: Den färdiga, glada larven! *stolt*
Så här fint fixades staketet till innergården! Pippifärger va?
Efterlängtad grillstund!
Vendel roade sig i väntan på att korven skulle bli klar..
..medan Vemund tog det lugnt och softade på filten!
En riktigt lyckad eftermiddag/kväll!

3 kommentarer:

  1. va fin den blev bokstavslarven :) duttig mad.verkar som om det var en rätt så trevlig eftermiddag :) kram på sig, erica

    SvaraRadera
  2. Åh, vilken fin larv du målade *stolt lillasyrra* :-)!

    SvaraRadera
  3. Tackar! Jo, jag blev riktigt nöjd själv. Egentligen skulle alla cirklarna varit ifyllda, men det gick inte med den färgen. Vi sa att de får måla klart själva senare och kanske ha gatukritor till bokstäverna. :)

    SvaraRadera