onsdag 7 april 2010

Lite gladare Ekorre..

Det var inte godis jag behövde, det var ett par mackor och en söt make! *ler* När han hade låtit mig sura av mig tillräckligt lånade han ut sin bil trots allt. Hörde jag någon säga "kvinnlig list"? ;) Hehe, nä seriöst så var det äkta surande över att så många saker kan gå så himla fel på så kort tid. Allt körde ju verkligen ihop sig på alla möjliga (och nästintill omöjliga) vis så jag inte kunde förstå hur det skulle lösa sig åt något håll. Att jag slarvat med maten gjorde ju inte saken bättre förstås.

Nåväl, nu har jag bokat om resan så att den gäller för personbil också, och därmed kan jag ju glädja exet genom att köra Saga en bit på väg om det kan underlätta för honom. Hyrbilen har jag bokat av. Personalen där blev en aning putt och undrade om jag verkligen inte kunde lösa det genom ett intyg på körkort, men nej, det gick ju inte. Har de så'na dumma rutiner i vårt digitaliserade samhälle, där man kan kolla upp allt med några enkla tangenttryck, så får de skylla sig själva om de förlorar en och annan kund då och då. De hade ju fått personnummer och alla andra uppgifter så de borde ju lätt kunnat se att jag har körkort. Giltig legitimation har jag ju och skulle Polisen stoppa mig för att jag kör utan körkort borde det vara min ensak och inte biluthyrarens. Nu förstår jag ju att det inte är så, men ett tips är ju att ändra regler/lagar/whatever så att man kan hyra bil utan att ha körkortet med sig rent fysiskt. =)

Efter maten var jag lite gladare och när Vemund fått mat var han både glad och trött så när Vendel somnat lade vi Vemund också och gick ner till tevesoffan och såg film - Flickan som lekte med elden. Först var det bara maken och jag, men mot slutet kom båda mina tonåringar och störde med kommentarer, både rörande filmen och helt ovidkommande saker, men det är ju det som är en del av charmen med familj så det gjorde ärligt talat inte så mycket. Tvärtom faktiskt! Det är alltid roligt när ens halvvuxna barn vill umgås med en. Dessutom hör jag ju dåligt så vi hade text till filmen, så jag fick veta när mobiltelefoner ringde och dörrar stod och slog, även om jag kanske inte hörde dem..

På tal om att umgås så ska Saga och jag ta en liten "tjejrunda" på sta'n imorgon och kolla kläder tänkte vi. Jag gav ju henne ett "presentkort", i påskägget, på 200:- att handla något plagg för istället för att jag ska gå och köpa något hon kanske inte gillar. Mina äldsta är ju så självständiga och med starka åsikter om hur de vill klä sig, så där är jag hopplöst ute, mina futtiga 32 år till trots..

På eftermiddagen ska Vemund få träffa en handkirurg som kommer ner från Stockholm. Det är ju praktiskt, så slipper vi åka upp dit bara för en kort konsultation. Kanske bäst att jag lägger mig nu så jag orkar med både läkarbesök och shopping! God natt!

3 kommentarer:

 1. Hanna G (FL)7 april 2010 09:23

  Hej,
  Jag har inte läst dina senate inlägg förän idag.
  Vi har 2 bilar i familjen som fungerar så om det skulle hjälpa kan du få låna min. Så slipper din man stå utan bil om han inte vill det.
  Du kan ringa om du vill det. Har du inte kvar mitt nummer så har Ingela det.

  SvaraRadera
 2. Tack. Vad gulligt av dig Hanna!! :) Jag tror att jag har ditt nummer i mobilen, om du inte bytt igen? Jag kan väl säga till maken att han kan få låna din bil om det blir kris.. Annars ska det inte vara några problem. :)

  SvaraRadera
 3. Jag har inte bytt nummer.
  Han kan alltid få låna bilen om ni hellre gör så.
  Men min gamla mobil har gått sönder så jag har inte ditt nummer.

  SvaraRadera