söndag 25 april 2010

4 år - nej är ordet...

Min näst yngste son (ja, han är den näst äldste för den delen med) fyller snart 4 år. 4 må vara mitt lyckotal, men det måtte vara en riktigt jobbig ålder, både för personen ifråga som innehar den och närstående till densamme. Jag tycker att det känns som om jag förvandlats till en arg, sur och gnällig "nej-maskin". Hela dagarna mal jag; "nej! Nej! NEJ! Men hör du inte vad jag säger unge? NEEEEJ!!!" Det är tråkigt att säga nej, men de gånger jag försöker vara lite positiv och istället försöka uppmuntra sonen och föreslå tillåtna, roliga saker blir han arg och skriker NEEEEEEJ så fönsterrutorna skallar.. Det måste vara jobbigt att vara 4 år, men det är ingenting mot att vara förälder till en 4-åring...

6 kommentarer:

 1. Ja Soffan är inhandlad på en helt nyöppnad affär i sverige. Ligger i malmö och heter något med HOME :P Så bra minne har jag just nu.

  Invigningspris 2990 nedstt från 5990 :) Så helt ok

  SvaraRadera
 2. Inte blir det heller roligare av insikten att det är självförvållat...
  Kram!
  Pappa

  SvaraRadera
 3. Fördelen är ju att man vet att ens barn utvecklas och det blir bättre med tiden. Det verkar vara tvärtom med ens gamle far.. :-S

  SvaraRadera
 4. haha ditt inlägg om shoppingmissbruk var ju bara för härligt :-D

  Svar på ditt inlägg i min blogg:
  Ja inomhus är det ju lite lättare, iaf på nedervåningen då hon kan sitta i gåstolen och är oftast helnöjd där. Men ute är det svårt som bara den. Tova sover ju inte sådär jättemycket dagtid...kanske en gång och då vill hon sova i famnen...det är bara nån enstaka gång man kan få henne att sova en halvimme lr mer i vagnen inne.
  Sen sover hon ju hela natten men då är det ju inte läge att trädgårdspyssla.

  Hoppas det gick bra med städningen!

  SvaraRadera
 5. Jo, visst bär det utför för gamlingen :-D
  Med er 4-åring har ni nu att se fram mot ett ständigt ökande crescendo fram till tonåren - om han går i sin mammas fotspår.
  Pappa

  SvaraRadera
 6. Oj, vad jag känner igen mig. En massa nejande och framförallt en 4 åring som gärna vill ta en hel del egna beslut som inte alltid är ok.

  Hoppas du får en bra dag!

  SvaraRadera