söndag 18 april 2010

Ytterligare en ny skena och läkarbesök för Vemund.

Innan vi åkte till fastlandet var vi ju hos handkirurgen med Vemund (7 april). Hon kom på en smart grej för att få skenan att sitta kvar. Genom att göra den lite mer böjd så stannar den kvar på ett helt annat sätt än när den var rak. För att göra det hela lite enklare för både Vemund och sjukgymnasten gjorde kirurgen en avgjutning av armen i gips.
Vemunds duktiga sjukgymnast fick gipsavgjutningen och gjorde sedan en skena med den som modell, så allt var klart att prova när vi kom till henne den 12 april.
Så här ser skenan (och armen) ut när allt sitter som det ska. Vemund ser en aning skeptisk ut och första stunderna försökte han pilla loss banden från resåren, men ganska snart hade han vant sig och nu får skenan vara ifred. Peppar, peppar har den suttit bra hela nätterna nu!
Dagen efter sjukgymnastbesöket var vi hos barnläkaren med Vemund också. Trots att vår lillsork bara är precis 5 månader så klarade han "6-månaderschecken" galant. Det enda som glappade lite var att han inte kollar efter saker som ramlar ner på golvet, eller han följer dem inte riktigt med blicken, men det kommer ju så småningom. OK-stämpel i rumpan för Vemund alltså!

7 kommentarer:

 1. Alltså, jag vet ju att ni haft skenan länge, men vad är den bra för riktigt? Är det för at inte lilla armen ska vrida sig tokigt eller nått?

  SvaraRadera
 2. En sån liten gosing han är !
  Morfar

  SvaraRadera
 3. Vemund tackar och bockar!

  Ninna: Han saknar ju halva underarmsbenet på utsidan av armen (ulna/ulnaris..?) så handen har inget stöd utåt på den sidan. Skenan är till för att staga upp handen/underarmen så att inte muskler och senor drar snett och förkortas åt det hållet. När han blir äldre kan det bli aktuellt med operation för att förlänga benet, men tills dess är det bra om man kan behålla längden och smidigheten på muskler/senor. :)

  SvaraRadera
 4. Aha, då är jag med igen =)

  SvaraRadera
 5. tycker inte lilla skrutten att det är obehagligt när dom grejar med armen? han ser så tålmodig ut på alla bilder från farbror doktorn :) kram vemunds gudfars fru :)

  SvaraRadera
 6. Han är ett väldigt "snällt" och tålmodigt barn som tror alla om gott och bara ler och låter läkare, sjukgymnaster och bvc-sköterskor vrida och vända på honom och sätta sprutor i låren.. Visst kan han bli ledsen när något gör ont eller är jobbigt, men efter en liten stund är allt glömt och han är sitt vanliga soliga jag igen!

  SvaraRadera
 7. Han verkar vara sin moster/Gudmor upp i dagen :-D!!! ;-)

  SvaraRadera