lördag 17 april 2010

Kan man missbruka vad som helst?

Visst finns det något som kallas shopping-missbruk? Jag lider av det i perioder tror jag, men det är vissa utvalda produkter som tilltalar mitt missbrukarpsyke starkare än andra. Jag kan gå förbi stora avdelningar med hyllor fyllda av skor och stövlar, väskorna kan få hänga där på sina krokar och glänsa, tunikorna är ändå snyggast på dem som är smalare än jag.. Men! Så kommer vi till avdelningen med barnprylar. De flesta leksaker kan stå där och samla damm, jag ratar alla plagg som inte är tillräckligt färgglada och könsneutrala/unisex men så är det det där hörnet med tillbehör för bebisen..

Där ligger de! Utmanande mitt köpbegär! Jag kan inte motstå dem.. Jag ska bara känna lite.. tar försiktigt upp en.. kramar den i handen.. för den till ansiktet och andas in! Ja! Det är rätt känsla. Fram med plånboken! Ännu en filt till samlingen.

De flesta som känner mig vet att jag har alldeles för många filtar till mina barn och själv vet jag faktiskt inte varför jag samlar på dem - filtarna alltså. Vad symboliserar de egentligen? Är det något undanträngt minne eller behov från min egen barndom? Fick jag inte tillräckligt många filtar själv? Kan det vara för att jag själv är ständigt frusen som jag garderar mig genom att ge mina barn massor av filtar? Oavsett vilket så brukar jag be mina vänner att hejda mig när jag vill köpa en filt på mina shoppingrundor. Har jag tur lyckas de, men i värsta fall lyckas jag smuggla ner en liten filt i shoppingkorgen utan att vännen ser ändå.. Typiskt missbrukarbeteende!

Urval av Vemunds filtar. Flera av dem finns det dubletter av och några var inte tillräckligt roliga att visa upp, men poängen är att det här är bara en bråkdel av Vemunds samlade filtförråd!

7 kommentarer:

 1. Meeep. Känner igen missbrukartendenserna. Fast i mitt fall handlar det oftast om smycken eller klockor. Eller LV-väskor. Stoppa mig innan jag hamnar i lyxfällan typ!! :-p

  SvaraRadera
 2. Men scherregud, du är socionom jag är behandlingsassistent och du frågar om man kan missbruka allt? SÅKLART! Borde du veta darling.Säg något man inte kan missbruka. Allt allt allt. Vad sägs om en filt i födelsedagspresent? hihihi. Kram erica

  SvaraRadera
 3. =)
  jag har oxå shopoholic symptom, så jag förstår precis vad du menar. Och babysidan är förädisk!
  Mannen skakar på huvudet och säger att det är tur att jag oftast lever ut mitt beroende i second hand shopparna XD

  SvaraRadera
 4. Sigmund Freuds analys: Filtbehovet härrör ur omedveten syskonavund. Lillasyster vräkte sig i liggunderlag under er småbarnstid och nu vill du kompensera. Men tyvärr är det för sent: Aldrig kan du ta igen det försprånget.

  SvaraRadera
 5. Hehe du e tokig Madde. =0)
  Jag som tyckte att jag hade många när jag har 4-5 stycken. :-P

  SvaraRadera
 6. För rättvisans skull ska jag publicera inlägget från finelinan som på något mystiskt vis försvann i hanteringen i morse:

  HJÄLP så många filtar! Du är riktigt duktig på ditt samlande till barnen. =)

  Och pappa: Du gör dig bra som Freud, men i mina ögon var han ganska knasig.. Puss!

  SvaraRadera
 7. Du vill inte sälja molnfilten från me&i? Har du suragrodor filten? Betalar bra :) Jag samlar på filtar och har en hel del om ett byte kanske kan va intressant? Isåfall kan du nå mig på:
  jonnaersson@hotmail.com

  SvaraRadera