fredag 27 augusti 2010

Vemund fortsatt sjuk..

Sjuklingen 26 augusti 2010...


Vemund är fortfarande sjuk och idag har tempen legat på 38,3 som mest. Han är ju som sagt varmare än vi andra (jag brukar ligga runt 36,5) men hans normaltemp är nog runt 37, så ni förstår att han inte är piggelin nu.

Idag ville han upp vid 8, men efter gröt, torr blöja och supp var han ganska seg. Han lekte en stund på golvet, men runt 12-tiden gick jag och ammade honom och sedan somnade han. Visst gnällde han till några gånger, medan jag fotograferade kläder och prismärkte inför marknaden i Roma, men när jag gick för att titta till honom sov han lugnt igen. Vid 16-tiden vaknade han till på allvar, men då var han så matt att han inte orkade resa sig i sängen utan låg bara kvar på mage så som han legat sedan jag la honom där.. Stackarn! Lite vatten i flaska surplade han i sig och sedan åt han tomt från båda brösten. Efter det blev han lite piggare och nu vid 18-tiden åt han en portion gröt och sitter nu och tittar när hans pappa lagar mat.

När jag ammade Vemund kände jag att en av framtänderna är på god väg. Kan det var det som orsakar febern månntro? En del läkare menar att man inte alls blir påverkad eller får feber av tänder, men nog är det märkliga sammanträffanden då att alla mina barn fått feber i samband med sin tandsprickning, varje gång. Vad är oddsen för det liksom - om det nu inte finns nåt samband? ;)

Vendel var omöjlig när han kom hem. Det första han gjorde var att ta stackars lillebrorsans båda nappar och Vemund orkade ju inte protestera, så där låg han och såg längtansfullt efter napparna.. ;) Sen bråkade Vendel om toabesök och allt han kom på, så han fick gå in på sitt rum. Det har visat sig vara en bra åtgärd, han går in där när han är upprörd och så är han välkommen ut när han lugnat ner sig. I nio fall av tio ropar han; Nu är jag lugn! och då kommer han ut och är vår goa kille. I det tionde fallet vrååålar han att han inte alls är arg, men då får han stanna en stund till och sen är han faktiskt lugn. Vi var lite rädda att han skulle se sitt rum som en plats dit man går när man blir straffad, men tvärtom så accepterar han att bli inskickad när han är arg eller på väg att bli för uppstressad och så leker han med sina saker och sen är det bra igen. :)

Nu är maten, LCHF-köttfärssås med zucchinipasta klar, så det får räcka så här.

1 kommentar:

  1. Lille gubben då :-(.
    Krya-på-sig-pussar från moster Gudmor! <3

    SvaraRadera