fredag 27 augusti 2010

Vendels flygtur (in i gallret..)

Snyggingen med inte så snygga blåtiran! 27 augusti 2010.

Alltså, att jag inte får en hjärtattack av vad Vendel hittar på.. Igår gick Vemund och jag ner till källaren och slappade lite till ett avsnitt av Sex and the City medan maken fixade maten. Plötsligt hörs världens brak och skrammel uppifrån. Maken säger något och Vendel svarar så jag pustar ut. Då var det väl bara något som ramlade och det är ju en världslig sak - jämfört med om någon människa blir skadad. Jag tänkte att om det var något allvarligt hade maken säkert ropat på mig.

När filmen var slut gick jag upp med Vemund igen och frågar då maken vad det var som hade hänt. Det visar sig att Vendel har dragit fram kökspallen till Panorama-liggvagnen, klättrat upp i den och sedan försökt locka till sig hunden där uppifrån. I sin iver hade han lutat sig för mycket över kanten och vagnen hade såklart vält! Vendel hade farit ner med huvudet rakt in i smidesgallret som sitter som skydd framför hallspegeln (!!) och fått en riktig smäll i tinningen och en jättebula mitt uppe på huvudet. Ändå varken grät eller skrek han.. (Snacka om att han inte känner smärta som vi andra..) Bulan kände jag när han ville att jag skulle kolla igenom hans hår (jag brukar kolla efter löss, men jag tror att han tycker att det är mysigt, för han kommer ofta och ber mig kolla ändå.)

I morse märktes ingenting särskilt, men när han kom hem från dagis såg det ut som om han varit i världens fight! Till oss sa han att han blivit biten av ett lejon (!) men jag tror att det är bulan från smällen igår som brett ut sig i ansiktet. Snart ringer dagis till soc alltså.. Först myggbettet som såg ut som en svullnad/blåtira och nu det här som ser nästan lika illa ut.. :S Det var det där med att lära av sina misstag som inte riktigt går in hos någon med ADHD!!

1 kommentar:

  1. Jag tror att det var ett lejon jag ;)

    Tack så mycket för din sjalerfarenhet! Något ska införskaffas och det snarast!

    SvaraRadera