tisdag 24 augusti 2010

Jag klarade inte av det...

Det gick inte.. Idag skulle jag till tandläkaren. Det var en ny tandläkare som jag inte har träffat förut och han var förvisso trevlig, men även ärlig och rättfram. Jag gillar det. Det jag inte gillar är att jag har väldigt trasiga tänder - som måste lagas väldigt snart. Efter de två senaste gångerna då min käke låste sig/hoppade ur led klarar jag inte att ligga där i tandläkarstolen och gapa.. Det är förknippat med ååångest! *sagd med mörk stämma a la Robert Gustafsson som Ingmar Bergman* Idag gapade jag väldigt lite men hade hela tiden en rädsla att käken skulle hoppa ur led igen.

Tandläkaren tyckte att jag ska undvika godis (gör jag ju redan iom LCHF-dieten) och sluta amma (tveksamt så länge Vemund inte vill ha den andra maten han blir erbjuden.) Amning skulle tydligen vara en orsak till att mina tänder var så dåliga. Jag kontrade med att berätta om min pappas katastrofalt dåliga tänder och han har då inte ammat någon gång i livet såvitt jag vet. ;)

Vidare menade tandläkaren att jag gnisslar tänder, men det har jag ingen aning om ifall jag gör eller inte. Jag gör det inte under dagtid i alla fall och maken tror inte att jag gör det nattetid heller. Tandläkaren grundade påstående på att jag har så kraftiga käkmuskler, men det tror jag beror på mitt ständiga tuggummituggande och inget annat. ;)

Nåja, kontentan av det hela var att han inte fick borra i mina tänder idag utan istället skickade han en remiss ner till Mun- och Käkcentrum på lasarettet där det finns specialister (både på trasiga tänder och tandläkarrädsla) så ska de kalla mig när det finns en ledig tid. Min innerliga förhoppning är att de kan ge mig lustgas, lugnande eller helt enkelt söva mig och laga alla mina trasiga tänder på en gång.. *ler darrigt*

5 kommentarer:

 1. Åh jag känner så väl igen detta med tandläkar jox :( min käke är likadan, jag får panik när den låser sig. Det räcker att jag gäspar rejält så känns det som att den ska fastna, såå obehagligt. Jag har trassel med mina gaddar också och dom senaste gångerna har jag börjat hyperventilera och fått hjärtklappning och svimningskänsla när jag hamnat hos en obekant tandläkare.
  Det är så hemskt när dom vill att man ska gapa STORT när man inte kan det.
  Jag gnisslar tänder rejält och har därmed också sabbat några kindtänder med käkbensinfektion och fått operera bort några kindtänder :(
  I söndags fick jag åka akut till käkkirurgen i Jönköping med mega tandvärk och tro mig jag hade så god lust att hoppa ner från en bro istället..
  Nu käkar jag antibiotika för infekterade tanden och kommer att måsta dra ut den senare för att jag gnisslat ihjäl tandhelvetet...
  Stryke kramar / Katrin

  SvaraRadera
 2. Usch så jobbigt Katrin!! :( *tycker synd om dig* Själv är jag livrädd för infektioner (till råga på allt annat elände i tänderna) för jag är allergisk mot penicillin, så jag måste ta starkare bredspektra-antibiotika om det ska funka och det känns inte bra. Den här tandläkaren hade ju läst min journal men försökte ändå tvinga upp min käke mer när jag låg där och då kunde jag inte slappna av mer. :(

  SvaraRadera
 3. Tänderna i mitt liv gör att jag inte vill leva om detta ograverat. Ärvt skitkvaliteten från min mamma.
  Brånemarkmetoden blev räddningen.
  I förrgår natt dog Inger; M:s sonhustru äntligen efter outsägligt lidande i många månader.
  Pappa

  SvaraRadera
 4. Jag har nog ärvt den dåliga tandkvaliteten från många håll vad jag förstår.

  Sorgligt med Inger, krama om M från oss! *hjärta*

  SvaraRadera
 5. Åh nej det där lät ju inte alls roligt.
  Usch stackare.
  Hoppas dom får ordning på gaddarna nere på Las.
  Jag har varit där en gång och blev välmottagen. Jag har (haft) tandläkarskräck och lagade tänder med lustgas. Men nu efter att jag blev mamma hanterar jag min rädla bättre.

  Stort lycka till med munnen!

  SvaraRadera