lördag 31 juli 2010

Kalas och gröna klänningar..

Igår var Vemund bjuden på sitt livs första barnkalas. Det var kompisen J som redan hunnit bli ett år! För Vemund var det säkert inget särskilt, det var samma barn som han brukar träffa på öppna förskolan och deras mammor. Däremot fanns det massor av nya roliga leksaker och så fick man äta så många majskrokar man bara ville! *lycka* Jag blev väl mindre lycklig när Vemund torkade av sina kladdiga små tassar och mun på mina nytvättade jeans, men okej då, är det party så är det! Jag vågade inte ge honom så mycket av det andra fikabrödet eftersom vi misstänker att han är överkänslig och det är ju inte kul med magknip när man är på kalas. Till och med Vemunds tilltänkta fästmö A var där, så det kunde ju inte varit bättre. Synd att jag glömde kameran hemma.. Jag hade lite dåligt samvete över att jag lämnade Vendel hemma också, men å andra sidan var det ju ettårskalas och som kompensation var han hemma hos sin gudfar och fikade och fick ett par kassar med kläder som deras son vuxit ur så det gick ingen nöd på honom.

Idag är det min tur att gå på vuxenkalas eller rättare sagt tjejkväll.. Vi får väl se hur länge jag orkar efter att ha varit hemma ensam med småsorkarna hela dagen. Maken fick ett erbjudande om lite guidning idag, så han åkte runt 12-tiden och skulle vara hemma runt em nångång. Vendel har härjat fritt sedan dess medan jag försökte söva Vemund. Efter mycket trams och tjat fick jag Vendel att leka lite på sitt rum och då kunde jag också lägga mig och vila en stund. Jag har så himla ont i höfterna/ryggen idag så jag gör nog som maken föreslog, tar bilen till festen, kanske knaprar i mig en Ipren eller två och går hem tidigt. Beroende på Vendels humör är det kanske inte så kul för maken att försöka söva båda grabbarna ensam heller.

Imorgon kommer äntligen min älskade dotter över och ska vara här ett tag! Vendel ser fram emot det och har pratat mycket om "syjjan". Idag när jag berättade att det bara är idag och imorgon kvar innan hon kommer sa han; "Då ska hon ha en grön klänning! Jag vill att hon ska ha grön klänning, inte rosa klänning! Och så kan hon ha byxor.. så hon inte fryser på båten!" Gullsorken då.. Han har iaf snappat upp att Saga måste åka båt för att komma hit, för det pratade jag inte om imorse, jag sa bara att hon kommer. När man minst anar det visar Vendel att saker man säger faktiskt går in. Hurra!

3 kommentarer:

 1. naw va dullig han e! men jag vill ha en rosa men det får väl gå med grön:P <3

  SvaraRadera
 2. haha söta vendel har stil hör jag. grön klänning låter fint :) kram e

  SvaraRadera
 3. Hur har det gått nu då, kom storasyrran fram säkert med båten och med "gjön klänning"?
  :-)

  SvaraRadera