tisdag 13 juli 2010

Det är varmt!!

Efter önskemål från Syrran får jag göra en liten uppdatering här. Det är ju så varmt att vi inte orkar göra något vettigt egentligen.. Vi ligger mest i soffan (jag) i sängen (Vemund) eller på golvet (hunden) och flämtar mellan vätskepauserna. Ingen orkar vara utomhus eller röra sig mer än nöden kräver. Häromdagen var det 32 grader utomhus i skuggan och lika varmt inomhus!

Vi har i alla fall varit iväg en liten sväng och badat i ett kalkbrott, men ärligt talat ger det mig ångest att ha med Vendel till så'na ställen! Med hans bristande impulskontroll och hans absoluta övertygelse om att han "visst kan simma" - trots föräldrarnas bristande tro och uppenbara tvivel på hans förmåga - är jag ständigt rädd att han ska kasta sig ut i vattnet och sjunka till botten som en liten sten. På vissa ställen sluttar bottnen tvärt, från 30 cm till 30 meter! Dessutom är sikten under ytan väldigt begränsad på grund av allt kalkdamm/slam så det är inte säkert att man kan se honom även om man dyker efter. Å*N*G*E*S*T!! Nej, då föredrar jag vår lilla plaskpool här hemma i trädgården och vattenspridaren. :)

Jag har pratat med lillasyrran nu och hon och ev. hennes familj har planer på att komma hit. Det passar bra, för hon har en syskonvagn jag gärna vill köpa av henne. (Jodå, jag vill träffa henne också förstås!) Visserligen är Vendel stor nog att gå kortare sträckor själv, men om man har bråttom någonstans eller vill ta en motionsrunda/promenad orkar han inte hänga med i vår takt hela vägen. Vi var ute och gick förra veckan, hela familjen och då hade vi ju varsin vagn till småsorkarna, som tur var, för det slutade med 2,5 timmes promenad. Det känns skönt att komma igång och röra lite på sig nu, men tyvärr sätter värmen stopp för det tillfälligt. Vem kunde tro att det skulle bli så här varmt efter den supervintern vi hade? :D

Just nu planerar vi för en loppis hemma hos svärmor. Vi ska försöka röja lite på garageloftet och vinden här i huset och göra oss av med en del saker som bara samlar damm. Jag är och förblir en ekorre och samlare, men vissa saker bara måste man göra sig av med. Det går inte att leva om man blir alltför bunden till prylar och världsliga ting. :)

Nu ska jag ta en skål gräddfil och ett stort glas vatten och leta reda på en sval plats i huset. Vemund sover i sin säng, med fläkten på för fullt och fönstret öppet så att det kan fläkta in. Hoppas han inte blir förkyld i tvärdraget, men å andra sidan kan jag ju inte låta honom bli helt överhettad heller.. Svårt med värme, den som jag längtade så efter i vintras!

2 kommentarer:

  1. Kul att du uppdaterade på min begäran :-)! Själv ligger jag och dryper bort i eget svett här hemma också. Längtar till kvällen när termometern går ner några grader så man kan chilla på balkongen litegrann...

    SvaraRadera
  2. Följ med å bada i toftagropen, där blir de inte stup på en gång.

    SvaraRadera