söndag 4 juli 2010

Årsdag, dysmeliträff och tygisar!

För att vara jag har jag varit ovanligt aktiv senaste tiden. Eftersom jag är kräfta sägs jag vara hemkär och vilja hålla mig i hemmets lugna vrå och det stämmer nog ganska bra. Jag gillar att sitta i soffan med en bra bok och en kopp te och bara njuta av lugnet och tryggheten. Visst är det kul att gå ut på sta'n och träffa folk och så ibland också, men "..hemma bäst!"

I torsdags var Vemund och jag iväg och träffade ett gäng ungdomar med dysmeli, som var här på ön på sommarläger. Jag fick tillfälle att fråga hur de upplevt sin dysmeli, om de blivit mobbade eller har känt sig utanför osv. Sedan frågade jag lite hur de löst praktiska saker när de saknar en hand eller många fingrar (som Vemund gör.) Ungdomarna i sin tur var lika nyfikna på Vemund och hans hand. Det roligaste var nästan att vi träffade en tjej som har exakt samma dysmeli som Vemund! Hon hade också bara två fingrar på vänsterhanden, varav ett "dubbelfinger". Däremot hade hon båda underarmsbenen intakta. Jag var tvungen att ta en bild för att kunna visa Vemund när han blir äldre, att det finns någon PRECIS som han. :) Överlag kändes det väldigt positivt att träffa de här glada och roliga ungdomarna, som var precis som vilka killar och tjejer som helst i deras ålder, bortsett från att de saknade en arm eller ett ben hit och dit..

På torsdagen åkte även mina stora barn tillbaka till fastlandet, så nu är det lite tomt tycker jag. Saga lovade att komma tillbaka snart igen, så det hoppas jag att hon kan göra. Tin sa att han ska komma när han tagit sitt moppekort, när nu det blir. ;)

I fredags kom några goda vänner på besök. De skulle bo i min lägenhet nu i helgen och det verkar ha gått bra. Katten var säkert glad över att få lite sällskap om inte annat. Igår bjöd vi hem deras familj på lite grillade kotletter och sallad och satt och pratade ett par timmar. Barnen lekte relativt snällt tillsammans, även om Vendel och deras 3-åring är lika busiga och fulla i sjutton båda två. :D Ett glas vin eller två blev det för mig också. Ett var alkoholfritt, och gott för all del, men det andra var äkta vara.. Mmm!

Idag är det söndag 4 juli och min 33-årsdag! Det känns helt skumt. Inom mig är jag inte en dag äldre än 22. Jag menar, vem är det som fortfarande får visa leg. på Bolaget? ;) Undrar hur jag kommer att känna det när jag blir 44.. :p Maken hade lite halvt lovat mig frukost på sängen, men Vemund väckte mig långt tidigare så han och jag gick upp och fixade blöja till honom och så satte jag mig och kollade nätet i väntan på att övriga familjen skulle vakna. Någon timme senare dök maken upp och då fick jag faktiskt min frukost, om än i köket. Om det är så här fint väder imorgon vill jag äta frukost på altanen.

Vädret på ön har ju varit kanonhärligt i flera dagar, om inte veckor (?) nu, så äntligen får jag chansen att hänga tvätt på tork ute. Det luktar så gott om det som torkat i sol och vind och så känns det bra att inte slösa energi genom att använda torktumlare. Den är ett måste annars eftersom det blir en hel del tvätt här - framförallt med en tygblöjebebis - men även med en 4-åring som byter kläder oftare än en programledare i Melodifestivalen! ;)

På tal om tygblöjor så tjoade grannen över staketet för en stund sedan. En dag när hon kom hem hade det stått en kasse tygblöjor med tillbehör på hennes trapp från Imse Vimse. Hon förstod ingenting, men kom sedan på att vi är i princip de enda på gatan med bebis så hon frågade om det var våra. Jodå, en av tjejerna från Imse Vimse skulle låta mig och Vemund testa lite nya engångsinlägg och en formsydd flanellblöja (?) som kändes himla mysig. Dessutom fick vi ju en ny ullbyxa som tack för att vi testade deras påtänkta nya ullbyxa. (Den blev det för övrigt inget av med, de flesta var nöjda med nuvarande modellen.) En träningsbyxa hade hon skickat med också, men den är kanske lite i tidigaste laget för Vemund. Hon tänkte kanske fel med tanke på hans vikt.. :) Tjejen hade i alla fall tagit fel på hus och det är ganska lätt hänt eftersom det här och grannens hus är rätt lika.

Nu sover Vemund sött i sin säng och jag har suttit ute i solen en stund och läst Thomas Bodströms bok Rymmaren. Den har fått ganska bra kritik, så jag hoppas på en trevlig läsupplevelse. Ikväll ska vi lämna Vendel till farmor en stund och gå ut och äta lite gott, maken och jag. Vemund får förstås följa med, för än är han lite för liten för att vara med farmor. Nästa sommar däremot kanske maken och jag kan få gå ut och vara vuxna alldeles på egen hand. :D

4 kommentarer:

 1. Grattis på födelsedagen !
  M tycker du skulle ha ett
  födelsedagskort i stället
  men då ska man inte vara så
  dagvill som han är din
  Pappa

  SvaraRadera
 2. GRATTIS på födelsedagen min älskade vän. Paket får du när vi ses nästa gång :-) Hoppas din årsdag har varit bra. Massa kramar från bästisen på fastlandet.

  SvaraRadera
 3. grattis mamma :D <3

  SvaraRadera
 4. Tack så mycket allihop! Det är tanken som räknas pappa och Peter sa att du grattade via hans sida på FB också. :D /Kram!

  SvaraRadera