tisdag 10 maj 2011

Veckan som gick.

Vi var ju iväg på en liten fastlandstripp, Vemund och jag. Bland annat passade vi på att besöka Vemunds gudfar, som trevligt nog är gift med min bästis. :) Första natten ville Vemund sova bredvid mig, istället för i resesängen, det har väl aldrig hänt förr. :o Jag trodde inte att han skulle ligga kvar, men jodå, det gick bra och han sov längre på morgonen än han gör hemma, till min lättnad. Jag var lite dålig på onsdagen och min bästis fick rycka in som "extramamma" och se till att Vemund inte blev alltför uttråkad/busade alltför mycket med deras saker. På kvällen mådde jag bättre och vi kunde umgås och ha trevligt.

På torsdagen åkte bästisen, Vemund och jag iväg på en liten "road trip" till Göteborg. Där gjorde vi ett ultraljud för att få se vem det är som ligger i magen. Det blir - tadaaa, inte helt otippat - en lillebror till. Jag tror inte att maken kan göra flickbebisar. ;) Bild kommer!

Det var en lång och spännande dag och vi hade tur med både vädret och trafiken. Vi åkte tidigt på morgonen och hade inte kommit långt innan vi nådde en bilkö. Det visade sig vara en bilolycka som inträffat och vi kom dit precis efter att polisen anlänt, så de inblandade satt ännu kvar i sina bilar. *ryser* Polisen vinkade förbi oss och strax därpå mötte vi både ambulans och brandkår med blåljusen på. På radion hörde vi om olyckan och alldeles efter att vi passerat stängdes vägen av! Hade vi kommit lite tidigare kanske vi varit inblandade och lite senare så hade vi varit "fast" i kön och inte hunnit till Göteborg. Snacka om änglavakt.

Vemund var go' och gla' hela dagen. Vi mutade med lite glutenfria kex, äppelbitar, banan och pannkakor. :) En snabbrunda på Nordstans Femmanhuset med tillhörande McD-besök och shoppingens Mecka hann vi med också, men sen var vi lagom möra på hemvägen. Sista 20 minuterna tror jag det var, så grät Vemund av trötthet, men när vi kom hem till lägenheten var han glad igen och somnade sedan sött bredvid mig i min säng.

Fredagen blev en vilodag och på eftermiddagen styrde vi kosan hemåt för att äntligen återförenas med storebror Vendel och pappa som båda fyllt år när vi var iväg. Vendel blev 5 år, stora killen och sorkarnas pappa har nu uppnått den aktningsvärda åldern av 50 år!

På lördagen delade vi ut lite presenter från både mig och gudmor (bästisen) med man till Vendel och maken fick lite småsaker jag köpte till honom på Ge-Kås. :) Vi åt tårta som blivit över efter veckans firande och på eftermiddagen kom min barndomskompis från fastlandet förbi, tillsammans med sin mamma, och tog en snabbfika. De var på ön och ställde ut sina hundar och det med den äran. När de åkte hem hade de inte mindre än 14 rosetter med sig. :) Grattis!

Nu är vi tillbaka i vardagslunken igen. Borta bra, men hemma bäst!

1 kommentar:

  1. Jätteroligt att ha er här. Vemund var så himla go och glad hela torsdagen :) förutom sista biten, då tyckte jag synd om skrutten som var less på bilfärden. kram till er alla

    SvaraRadera