onsdag 30 mars 2011

Medicin - ett litet mirakel!

Här är det full fart som vanligt och ändå händer typ.. ingenting! :) Vi har ju varit på BUP med Tin nu och som jag skrev så gick vi till Apoteket samma eftermiddag. Då var ju medicinen slut! Jaha, jaja, han skulle ändå på LAN över helgen så vi tänkte avvakta till måndagen med medicinstart ändå. Nu glömde vi att åka till Apoteket på helgen, men tog det direkt på måndag förmiddag. När det blir min tur i kassan visar det sig att receptet inte kommit in. Nähä.. Hem igen och ringa BUP för att kunna åka tillbaka på eftermiddagen. När jag är där igen för tredje gången visar det sig att medicinen är slut - igen! Går halva Gotlands befolkning på ADHD-medicin eller? Biträdet säger att de ska få in en ny sändning på tisdagen och undrar om jag vill reservera en förpackning. JA TACK! Så, på tisdagen blir det fjärde gången gillt. På onsdag morgon tar Tin första tabletten och redan på väg till skolan märker han skillnad. Även i skolan upplever han att han har lättare att koncentrera sig och fokusera på skolarbetet. :) Nu har han medicinerat drygt en vecka och vad vi andra i hans omgivning kunnat konstatera så har han blivit "lugnare", kan fokusera bättre och blir inte så irriterad på sin bror. Han verkar också ha lättare att strukturera vardagen. Häromdagen berättade han att han kunnat sitta i flera timmar och plugga till moppekortet. Förut har han bara läst en eller två sidor innan han tröttnat, nu kan han alltså sitta i timmar. :) *jubel* Det är ju många som ifrågasätter både diagnoser och medicinering, men för vår familj har det verkligen inneburit en livsomvälvande skillnad - till det bättre! Barnen möter större förståelse att de inte fungerar som andra och kan få tillgång till både mer pedagogiskt stöd och hjälpmedel i både förskola och skola och med medicinen kan de äntligen få lugn på "torktumlaren" uppe i huvudet som annars virvlar för fort och stör ut deras koncentration och försvårar det sociala samspelet med kamrater, familj och lärare. :)

4 kommentarer:

 1. Nej vad härligt att läsa!
  Gud vad glad jag blir att medicinen funkade precis så bra som ni hade hoppats!!!

  SvaraRadera
 2. Skönt att medicinen hjälper! Kramar från moster! <3

  SvaraRadera
 3. Ja, det är jäteskönt för oss alla! Tin är så glad och han känns som en helt annan kille. Ett helt annat lugn omgärdar honom. :) Han har mognat på något vis, bara den här dryga veckan.

  SvaraRadera
 4. ...och ja, pappsen lilla! Jag vet att man inte "får" ADHD, utan att det är medfött. Däremot kan man FÅ DIAGNOS på det senare i livet och det är vad vi fått till våra söner nu. :) VI ser det som något positivt. Och som läkaren sa, en ADHD-diagnos är ändå "färskvara". Den kan ändras med tiden när svårigheter uppstår eller försvinner/minskar. :)

  SvaraRadera