onsdag 9 mars 2011

Barnmorska, bikini och barnkläder.

Jag har ju inte skrivit så mycket om bebisen, men det är mest för att det inte händer så mycket. Igår var första riktiga bm-besöket bortsett från inskrivningen. Vi har ju varit på ultraljud också förstås, men det var en läkare som gjorde det. Han ville att vi skulle slippa oroa oss för dysmeli och andra missbildningar så han gav oss ett ordentligt s.k. riktat ultraljud där han kollade hjärnan, hjärtat, urinblåsa, urinvägar och han räknade fingrar och tår och mätte ben och hade sig. Allt såg bra ut. Det är ju ingen garanti, det vet vi, men det var skönt att se att bebisen inte hade några fysiska fel som syntes på ul iaf.

Nåväl bm pratade en stund, mätte magen och så fick vi lyssna på bebisens hjärtljud. Det är lika magiskt varje gång tycker jag. Magen var precis på normalkurvan för perioden och alla andra värden var bra. Vi tog upp frågan om sen avnavling, men det enda bm kunde säga var att hon inte kan svara för hur personalen på förlossningen arbetar. Vi har iaf läst på ännu mer nu och maken har lovat att vakta bebisens navelsträng som vore den av guld när vi väl är där. ;-)

På kvällen åkte Vendel och jag hem till en kompis och gick på Lingon & Blåbär-party. Det är alltså ett homeparty med barnklädesförsäljning. Första tanken var att ta med Vemund för att inte rubba Vendels rutiner för mycket, men tillfrågad så ville Vendel med. Han skötte sig kanonbra och de andra kanske tyckte att jag var lite väl snabb att säga till honom saker, men jag vet ju hur lätt han spårar ur.. Som sagt gick allt bra ändå och han lekte jättebra med de andra barnen som var med. De är ungefär ett halvår/år yngre och det passar nog Vendel bra.

En av killarna ville ha en pirattröja och då ville såklart Vendel också ha en. Jag som inte skulle köpa något. ;-) Det slutade med att jag köpte två bodies och ett par byxor till Vemund och en tröja till Vendel. Det är det allra första plagget med döskalle på som jag någonsin köpt till honom *ryser* så nu hoppas jag verkligen att han använder det också. :-) Mot slutet spillde Vendel lite saft på sin egen tröja och eftersom han är så himla känslig för sådana saker slet han av sig tröjan. Vi fick låna en tröja av min kompis son och den var översållad av döskallar *ryser ännu mer* så nu har jag fått härda mig lite till. ;-)

Båda barnen är på dagis nu så jag ska ta en kopp te och surfa runt lite innan jag lägger mig och vilar en stund. Är så trött! Ändå fick vi faktiskt sova hyfsat inättras. *gör vågen* I eftermiddag ska jag på vattengympa för gravida. Haha, jag hade inte kvar min gamla bikini så igår fick jag ta en snabbvända på Cubus och köpa en "inte-helt-anständig" bikini som får duga vid första tillfället. Sedan ska jag försöka få tag i en mammabaddräkt eller något som är lite mer heltäckande. Det ska bli skönt att komma ner i den varma bassängen igen i alla fall. Fogarna börjar säga ifrån rejält nu.

Nej, en kopp te var det ju!

5 kommentarer:

 1. Hehe, lite kul var det att A var så snabb med att dra fram just DEN tröjan till Vendel! :) Kul att ni kom, tyckte också det gick toppen med grabbarna! Kram på er!

  SvaraRadera
 2. Haha! Det var säkert du som sa åt A att ta fram den! ;) Jättekul att vi fick komma och att de lekte så bra som sagt. Kram!

  SvaraRadera
 3. Äntligen hittade jag dig igen!
  Tappade bort dig när jag bytte blogg..

  Det är jag som bor i vendel - minns du?...

  SvaraRadera
 4. kan man inte få se en bild på bikinin? shoppar du måste du ju nästan visa upp bild i bloggen :) kanske finns en bild på cubus hemsida? kram erica

  SvaraRadera
 5. Hmm, den var inte särskilt märkvärdig. Chockrosa med vadderade kupor i överdelen och vanlig trosa nertill. Man kanske skulle ha tvättat den före första användningen för det började klia när jag haft den på mig i 5 minuter. :-S

  SvaraRadera