tisdag 29 december 2009

Julfirande i Stockholm...


Tillräckligt med klappar under granen...


Mozartkulor och Rocky Road!Nu är vi hemma från fastlandet och tillhörande julfirande.. Eller ja, vi har ju varit hemma redan sedan juldagen, men det är först nu jag fått ro att sätta mig vid datorn.

Tomten kom!!


Syrran hade ordnat en riktigt traditionell jul, så som jag vill ha den. Massor av mat, julgodis, Kalle Anka kl. 15 (trots att hon själv inte gillar det) en TOMTE med julklappssäck och så risgrynsgröt med mandel, äppelbit och peng i på kvällen. Vendel lekte med sina kusiner och hade jättekul, även om det var lite svårt att låta bli att ge lillkusinen några små tjuvnyp då och då. Nåja, inga värre skador uppstod och vi vuxna fick äta och prata relativt ostört. Vendel blev inte rädd för Tomten och han var nöjd med sina julklappar - frid och fröjd. Vemund ägnade det mesta av Julaftonen åt att ÄTA! Herregud, tänk om man skulle råka svälta ihjäl på självaste Julafton verkade han tänka.. ;-)

Det stackars barnet som tror att han ska svälta ihjäl i pappans famn..

Syskonkärlek i juletid...

På juldagen var vi på Naturhistoriska riksmuseet och beskådade dinosaurieskelett och uppstoppade djur i Sveriges natur. Lyckat! Vendel gillade såklart dinosarna och jag försökte få några bra bilder av vargar eftersom Vemund heter Varg i andranamn. Ekorrar (Vendels andranamn) har vi ju redan bilder på.Vemund (Varg) framför en ilsken varg på Naturhistoriska.. 25/12 2009Nykläckt Vendelsaurie 25/12 2009

3 kommentarer:

 1. Måste vara någon tillväxt/ät fas de var i...
  Linus åt från att Kalle Anka började till halv 10 på kvällen när vi for hem *hjälp!*

  SvaraRadera
 2. Mysigt ni ser uta tt ha ahft det och kul att ni tittade på djur sedan.
  Hoppas ni har det lugnt nu när ni kommit hem..

  SvaraRadera
 3. Tack själva för att ni kom. Alla (inklusive vi själva) verkade vara nöjda med julen och det var ju bra :-)! Tack för de goda Mozart-kulorna också, dem svullade jag många dagar efteråt!

  SvaraRadera