söndag 1 april 2012

Stora lillkillen..

I torsdags den 29 mars blev Viljar 9 månader och samma dag lyckades han ta sig framåt när han försökte krypa. Idag 1 april tar han sig nästan obehindrat framåt krypandes. Han har även börjat dra sig upp mot möbler (kanten på sin säng, vår säng, soffbordet och soffan) för att försöka ställa sig upp. Som tur är har han inte förstått att man måste sätta fötterna i golvet samtidigt, men med hans utvecklingstakt lär det inte dröja länge.

Nu sitter han på golvet och leker med sina saker som han har i lådan i vardagsrummet. När han vill ha någon leksak som rullat iväg tar han sig enkelt dit och hämtar tillbaka den!

Fortfarande ammar jag i första hand, men han äter även (mjölkfri) gröt och får smaka på vår mat förstås. Han har ätit macka några gånger och petar med glädje i sig bitarna på egen hand. Blomkål var inte så populärt, medan broccoli går lite bättre. Kokt eller grillad kyckling är okej men kött är lite för segt att tugga, tycker Viljar. Fisk har han ännu inte smakat, men ägg är riktigt gott! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar