fredag 20 april 2012

Studiebesök på korttids..

Idag var maken och jag iväg med Vemund och Viljar på ett litet studiebesök på ett av kommun.. förlåt, regionens korttidsboenden för barn/ungdomar med fysiska och/eller psykiska funktionshinder. Den som var yngst där just nu var runt 9-10 år om jag förtstod det hela rätt, men jag är inte säker, för det var mycket information som skulle hamras in.

I vilket fall som helst sa chefen för boendet att det inte var säkert att Vendel kan få vara där över helger på länge än och nog tusan är det omorganisationer på gång där, liksom överallt i regionen. Dessutom fick vi veta att om han ska sova där en vardagnatt så måste vi (föräldrar) hämta och köra honom till dagis på morgonen. Personalen får inte köra honom i egen bil och han är inte berättigad till taxi/skolskjuts om han inte går i särskolan.. *suck* Då försvinner ju poängen med TVÅ nätter där mitt i veckan omgående!

Efter en stunds prat och beundrande av Viljar som tokcharmade dem och Vemund som var sitt soligaste jag, så bestämdes i alla fall att Vendel och jag ska dit på tisdag och känna in läget en timme eller två, för att sedan komma dit en längre stund både lördag och söndag. Om det går bra så kan vi börja prata övernattning ganska snart och sedan kanske han kan få sova där var fjärde helg. Vi kan bara hoppas att allt funkar till det bästa, för vi behöver verkligen den här avlastningen nu.

1 kommentar: