söndag 14 februari 2010

Ja just det, alla hjärtans dag var det ju...

Alla hjärtans dag-kladdkakan... den goda av dem!

Hmm, jag var så upptagen med att störa mig på min misslyckade hårklippning (joo, jag ÄR missnöjd) så jag höll på att glömma att det är Alla Hjärtans Dag idag. Vi var inte så jätteromantiska precis, det är inte vår stil. Jag försökte vara det i början av vårt förhållande, men maken "glömmer" alltid alla högtider så jag gav upp mer eller mindre, jag också. Visst, han kommer med små blommor eller visar uppskattning på annat sätt, så han är väl inte precis o-romantisk, men tja..

Vi tillbringade första delen av dagen i sängen (vi sov alltså, inget annat) drakskolan blev nämligen framflyttad en timme till klockan 11 och vi är inte de som klagar på sovmorgon.. Vendel var inte helt aktiv idag heller, men det märktes en klar förbättring gentemot föregående söndagar. När skolan var slut åkte vi hem och hämtade storebror och sedan gick vi till ... tadaaa.. Mc Donalds!! Romantiskt va? Ska man få hela familjen - någorlunda - nöjd på samma gång så är det iaf ett av de bästa alternativen.

Hemma igen bakade jag kladdkaka i långpanna. Jag har skrutit för min bästis att jag aldrig misslyckas med det receptet.. Hör upp, man kan misslyckas med det! Jag skyller mitt misslyckande på makens snobberi. Han vill nämligen inte nöja sig med billigaste vetemjölet i affären utan ska promt köpa Kungsörnens specialvetemjöl. *fnyyys* Det som är så bra med det är tydligen att det jäser bättre än med annat mjöl.. Nu har vi väldigt mycket kladdkaka - i ugnen! Första satsen blev inte alls god så jag gjorde en enkel sats i pajformen istället och det brukar aldrig vara problem. Med Kungsörnens special blev det stooora problem. Kakan jäste över alla bräddar och nu är det som sagt kladdkaka i halva ugnen! Den får maken rengöra.. ;-) Nästa gång vi åker och handlar är det jag som tar det billigaste mjölet på hyllan!

Ikväll ska vi äta god mat i alla fall och se någon mysig film i soffan hela familjen. Imorgon ska Vemund till sjukgymnasten och då kommer en handkirurg med och kollar också och sedan ska vi direkt till bvc för vaccinering. Tur att verksamheterna ligger i samma hus! ;-)

1 kommentar:

  1. Meep. Låter inte helt lyckat med bakningen, ni får gå och nalla kaka i ugnen då istället för i skafferiet ;-)!

    SvaraRadera