tisdag 16 februari 2010

Vemunds lååånga dag 15 februari 2010.

Febervarm Vemund efter vaccinationen 16 februari 2010.
Här är Vemund tillsammans med nya skenan..
Vemund på vågen hos bvc 15 februari 2010 (8890 g)

Igår hade Vemund en riktigt "busy" dag. Första mötet var hos sjukgymnasten där han fick en ny skena utprovad. Den är mycket större än den gamla och ska göra så att han håller armen rak när den sitter på. Trots att de var två stycken som försökte få skenan på plats var det besvärligt, Vemund är en aktiv liten valp när han vill. Trots mycket pyssel och två nästintill okända människor som höll i honom och "bråkade" med hans arm var han solskenet självt och bara log mot dem. När den pärsen var över hade vi 1,5 timmes väntetid innan det var dags för bvc. Vemund passade på att sova medan vi föräldrar fikade. Precis innan vi gick in till bvc vaknade han och fick en slurk mjölk.
Det gick kanonbra hos ssk på bvc också. Vemund fortsatte vara på soligt humör. Vikten är nu uppe på 8 890 g och han hade vuxit till 64,5 cm! Huvudmått 42,3 cm.
Efter lite småprat var det dags för vaccinationen. Vemund fick en spruta i vardera låret. Det var lite jobbigt för hans mamma och för pappa med tror jag. Att se sin glada och tillitsfulla bebis bli ledsen och förvirrad. Varför är alla så snälla för att sedan göra illa mig i benen? Vemund skrek till och grät en minut per ben och sedan var han sitt vanliga glada jag igen. *älskade unge*
När vi kom ut från bvc tog det en halv minut, sedan sov han. Han fortsatte sova en halvtimme i bilstolen och sedan var han aktiv igen här hemma. På kvällen var han gnällig och hade lite feber. Om det bara hade varit för febern hade jag inte givit Alvedon, men jag vill inte att han ska ha ont, så det blev en liten (jag menar verkligen pytteliten) supp vid läggdags.

I morse fick Vemund ytterligare Alvedon, även denna gång för att han verkade ha ont, inte för febern. Nu på eftermiddagen hade han 38,4 i temp, men han verkar inte ha ont utan ligger i babysittern och leker med sitt babygym tillsammans med Vendel. Det är mycket som händer i stora världen för en liten bebis...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar