söndag 28 februari 2010

Pyssel och knåp!

När jag skriver detta är det (fortfarande) 28 februari, Maria-dagen. Min, mina systrars, min dotters och säkert 75 % av Sveriges kvinnliga befolknings namnsdag! Grattis till oss!

I fredags damp ett riktigt roligt grattiskort ner i brevlådan. Det var från min bästis sedan 10 år tillbaka och det var just en gratulation på vår 10-årsdag som bästisar! Kul av henne att uppmärksamma det. Där fanns även förslag på vad vi ska göra tillsammans för att fira våra 10 år som bästa vänner då vi arbetat ihop, festat ihop, hittat på dumma saker ihop (hehe) och tillochmed bott ihop!! De förslag jag kände mest för var en hotellvistelse med SPA eller en resa ihop till något varmare land kanske. När jag nämnde det för maken sa jag att jag får ju ta med Vemund förstås. "- Nä, varför det? svarade han. Om ni åker iväg över en helg så fixar jag det själv hemma med grabbarna." Då blev jag ännu lite kärare i honom. För 4 år sedan hade han inte sagt att han skulle stanna hemma med en liten bebis, en snart 4-åring och en 15-åring medan jag tog in på hotell en helg. ;-) Nu måste jag planera och fixa ihop lite pengar så vår gemensamma firarhelg/vecka blir av!

Iförrgår och igår satt jag och skrev tackkort från Vemund till dem som uppvaktade honom på dopdagen, så jag hoppas att de allra flesta får sina kort i lådan imorgon. :-) Det är kul att få vara lite pysslig och kreativ ibland och nu var det ju dessutom för ett gott syfte. Färdigköpta kort är ju inte lika roliga och framförallt inte lika personliga. I torsdags färdigställde jag dessutom ett kort till min far som jag hoppas att han fick i fredags då han fyllde år! Det är mycket firande i februari.. Min bästis har verkligen förtjänat ett grattiskort, både för att hon fyllde år (som jag dock firade i min blogg) och för att hon är min bästaste vän någonsin. Ska försöka knåpa ihop något en dag..

Nu har jag tagit bild på två av de napphållare jag sytt också, jag ska försöka få in dem i bloggen så ni kan få lite inspiration. Eller.. Ni som också pysslar har säker redan gjort sådana och ni som inte pysslar är väl inte intresserade, men ändååå.

Imorgon ska vi gå till öppna förskolan, småsorkarna och jag och sedan ska jag ta mig i den berömda kragen och fota lite kläder inför traderaförsäljning, för nu svämmar alla lådor över av Vemunds urväxta kläder. Jag behöver både plats och pengar till nyinköp! Tygblöjorna var i alla fall en god investering och de funkar toppen! Nu ska jag kolla vad en kompis till mig har i tygblöjeväg också för hon ville göra sig av med sina och de begagnade är ju faktiskt bäst. ;-)

Storsorken åkte till sin pappa idag, det är ju sportlov i veckan som kommer, så det lär bli väldigt tomt här i huset ett tag, men jag hoppas att tiden går fort tills han kommer hem igen. <3

Jag har förresten kommit på att Vemund sover allra bäst i vaggan med sin ful-nalle, snuttefilt och napp. Efter några kvällar med krångel nere i soffan med en Vemund som varken ville äta eller sova, och en mer och mer desperat mamma som ville få honom att somna innan vi gick upp till sovrummet där Vendel redan sov, så vände vi på det hela. Jag gick upp i sovrummet och gjorde honom i ordning för natten; matade, tog på torr blöja och en gosig pyjamas och så lade jag honom i vaggan med nallen och snutten och så fick han ligga där en liten stund. Tro det eller ej, efter ett par minuter hade han gosat ner sig och vaggat sig själv till sömns, alldeles på egen hand. Nu kommer jag att våga gå och lägga mig lite tidigare med honom istället för att sitta med en gnällig bebis nere i soffan och försöka skona resten av sovrumsinvånarna från bebisgråt. Får han bara komma till vaggan så är det inget problem!

På tal om det så är det läggdags för mig också nu om jag ska orka med öppna förskolan imorgon. Natti natti!

6 kommentarer:

 1. Hehe, ännu ett tecken på att Allis och Vemund passar bra ihop! ;) Vi har också upptäckt att hon somnar lättast i sin egen säng (hon har ju krånglat extremt mkt på kvällarna), efter lite mat, torr blöja och pyjamas...

  SvaraRadera
 2. Sorry Maria, jag glömmer alltid!
  näe, varken grattiskort eller napphållare har anlänt men tack för den goda tanken!

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket.. Det är en Brio sing sittvagn som jag bara exprimenterat lite med. Väger nästan ingenting så är helt perfekt att vara ute med.

  SvaraRadera
 4. kul att du tyckte om kortet, tyckte det var något att uppmärksamma. vi får väl bestämma vad vi ska göra och sen börja spara lite dineros så vi har råd med det också ;) Kortet från vemund har kommit i lådan, jättefint :)
  Milla tyckte mycket om sin kudde från mad :)
  KRAM/Erica

  SvaraRadera
 5. Ja den är verkligen enkel att ha med att göra och väger nästan ingenting. Sen är den väldigt liten ihopfäld så tar ingen plats i bilen. Har haft mycket nytta av den då vi haft bilbarnstolen istället för sittvagnen tidigare. Har vi fortfarande om han lyckats somna där när vi ska handla. Slipper man väcka honom och ha sig :) Vi hade dock tur och fick köpa den nästan ny av en kompis för 2500 kronor. Men eftersom de kan ha den fram tills de inte behöver vagn mer så kan det vara värt att lägga pengarna på en vagn som inte är så jobbig :)

  Nu blev det en hel novell här ju.

  Trevlig kväll. Kramar

  SvaraRadera
 6. Hej sis och tack så jättemycket för fint hemmascrappat tackkort från dopet. Kul att det är fler än jag som ägnar sig åt scrappandets ädla konst :-)!
  Kramis!

  SvaraRadera