onsdag 24 februari 2010

De är här!


Ända sedan jag beställde dem för över 1,5 vecka sedan har jag vittjat brevlådan varje dag i hopp om att de skulle ha kommit.. I måndags fick jag så äntligen napp. Ja, inte sån napp som bebisar har, för dem har jag inte hunnit beställa än (men jag ska köpa några till Vemund med hans namn på!) Nej, det var mina (nåja, Vemunds då) efterlängtade tygblöjor som äntligen kom! Det saknades två men de kommer väl när hon får in dem i lager hoppas jag.

Jag har alltid gillat tanken på att använda tygblöjor, både för miljöns skull, men även för att de känns bättre mot barnets hud. Naturligtvis är även ekonomin en viktig aspekt. Många tycker att det låter dyrt med "tygisar" och det är klart att det är en stor engångssumma i klump, men å andra sidan har man ju blöjor för hela blöjperioden till både ett och två och kanske ännu fler barn när man väl har gjort investeringen! Nu behöver jag inte köpa fler engångsblöjor som belastar sopberget och vi slipper en av de största/bokstavligt talat tyngsta posterna på vår sophanteringsräkning också.

Jag köpte tre blöjor av varje i några olika modeller, sammanlagt 12 stycken, och ska nu prova mig fram till vilka som fungerar bäst på Vemund. Av de som fungerar bäst ska jag köpa några extra. Det ulitamata är att ha ungefär 24 blöjor så behöver man inte jäkta med tvätten. Visserligen har vi ganska många vikblöjor också och nu har jag beställt ullbyxor till dem, men vikblöjor fungerar bäst dagtid när man mest håller sig hemma.. Jag tvättade alla de nya blöjorna i måndags och de som var torra igår har testats grundligt igår och inättras. De som inte var torra var några allt-i-ett som fungerar exakt som engångsblöjor med skillnaden att de inte slängs i soptunnan utan i tvättmaskinen. De suger upp så mycket vätska att det tar en evighet för dem att torka om man bara hängtorkar dem, så antingen får jag köpa fler så att det inte gör något att det är lite längre torktid, eller så får jag passa på att torktumla dem när jag har maskinen full med annan tvätt också.

Nu ska jag ner i tvättstugan och ta upp de sista blöjorna som hänger på tork och sedan ska Vemund och jag till öppna förskolan och hårdtesta hans nya blöjor!

5 kommentarer:

 1. Jag hade oxå velat testa tygblöjor (det följde tom med några i babylådan alla i Finland får) men maken tvär-vägrade. Men när han blir större tror jag det blir tygisar iaf, för de blir fortare torra, och för alla de orsaker som du räknade upp.

  SvaraRadera
 2. Jo, jag vet.. De kommer från Imse Vimse som är ett gotländskt företag! Jag ska ta mig till deras lagershop någon dag och köpa lite ullbyxor, ull-kur och allt-i-ett-blöjor! :-D Tycker att din man ska tänka ett par varv till. ;-)

  SvaraRadera
 3. *Sjunger med i lovsången för tygisar!!!* Din rabiata tygblöje-syrra ;-)!

  SvaraRadera
 4. han har seriosa äckel-problem med bajs, och Linus bajsar fortfarande 5-7ggr/dag... + ett antal kissblöjor
  skulle inte ha någonstanns att hänga alla torkande blöjor

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga färger det var på tygblöjorna. Hoppas dom funkar bra.

  Ha en bra helg!

  SvaraRadera