tisdag 12 oktober 2010

Tand 3 och hustitt...

Lilla Fisengrisen (alternativt namn på Minivalpen) har fått sin tredje tand! Men hallå, 6 månader efter att de två första kom!? Dessutom sitter den här framme till vänster, bredvid de två andra i underkäken, tänker han inte få några tänder alls i överkäken? ;) Avsaknaden av huggtänder verkar inte bekymra honom i alla fall. Han smaskar glatt i sig glutenfria makaroner och pannkakor, linfröbullar och annat som hans förvirrade föräldrar kan få för sig att lägga på hans matbord. Vi har givit upp försöken att låta honom ha egen tallrik. Att ha all mat på samma plats har visat sig vara ett dåligt drag om vi vill få i honom den, eftersom han snabbt och skickligt lyfter tallriken och vänder ut allt över kanten, ner till den överlyckliga - och raskt allt fetare - hunden (aka. "Slasktratten".) Portionerar man istället ut maten i små bitar och lägger på hans brickbord ökar chansen med ett par hundra procent att han ska få i sig åtminstone några matbitar.

Saga är här en hel vecka nu. Hon gör praktik på Vendels dagis. :) Vi är väldigt spända på att få veta om Vendel beter sig som han brukar på dagis nu när hon är där, eller om han tar med beteendet hemifrån även till dagis nu när storasyrran finns att "imponera" på. Jag fick i alla fall beröm av personalen för att jag har en så fin dotter! *pöser över av stolthet* Själva uppfostran får jag väl ge hennes far den mesta äran för, men det är i alla fall mycket av mina gener i henne, framförallt utseendemässigt.. ( Javisst, väldigt ytligt, jag vet!)

Nu i eftermiddag har Saga lovat att ta med Vendel hem när hon slutar för dagen. Maken, Vemund och jag ska nämligen åka iväg och titta på ett annat hus nere i Klintehamn. Vi har inga stora förhoppningar om att få det, eftersom vi inte sålt det här än, men som jag brukar säga; Det skadar ju inte att titta.

I ett led att komma ifrån huset brukar vi rensa och sälja av massor av saker. I helgen började maken tömma köksskåp och jag lägger ut barnkläder på Tradera med jämna mellanrum. Nu läste jag i tidningen om en kvinna som kör hjälpsändningar till Lettland, så då fick jag ett infall och ringde henne. På så vis kan jag bli av med massor av sängkläder, vuxenkläder, gamla barnkläder, någon barnvagn och annat smått och gott som jag inte orkar göra mig omaket att sälja och som annars bara blir liggande och tar plats. Kan man göra en god gärning för dem som inte har det så gott ställt samtidigt så känns det bra!

På tal om goda gärningar söker jag jobb med ljus och lykta så har ni behov av en trött småbarnsmamma med svaga leder så hör av er! ;) Haha, nä så illa är det inte. Jag är bara så sugen på att komma ut på arbetsmarknaden igen, men de tjänster jag söker har jag inte hört mer om efter att jag skickat ansökan. Är det för mycket begärt att åtminstone få ett "tack för visat intresse, men tjänsten är tillsatt av annan sökande" när man bemödar sig om att skriva ett personligt brev och skicka med alla bilagor de vill ha? Tycker faktiskt inte det..

Nä, nu har Fisengrisen sovit en bra stund, dags att kolla till honom och se om han kanske är sugen på lite mer pannkaka. Jag börjar i alla fall bli hungrig. :)

3 kommentarer:

 1. Meep. Lycka till med jobbsökandet! *Spark i rumpan*

  SvaraRadera
 2. Hei! Takk for kommentar på bloggen min :) Kjekt å høre fra andre med barn som har dysmeli. Kjenner du to stykk som har tvillinger der den ene har dysmeli? Jeg kjenner ei her i Norge med tvillinger der den ene har dysmeli. Litt spesielt at det er såpass "mange" tvillinger med dysmeli, kanskje tvillinger øker faren for dysmeli? Det er jo mye som skal stemme når to kropper skal dannes....

  Kjekt å høre fra deg :)

  SvaraRadera
 3. Festligt att folk fortfarande åker till Lettland med hjälp. Vi var över till Riga med tre fulla lastbilar; mycket sjukhusutrustning, redan 1994.
  Köp nu inget hus förrän ni sålt det egna så ni inte hamnar i min ekonomiska kniptång med dubbla elräkningar och räntor! Kram från pappa

  SvaraRadera