söndag 26 september 2010

WTF!?!

Nu är jag riktigt förbannad! Tin var iväg hos en kompis som bor ute på landet nu i helgen som gick. Innan de tog bussen ut cyklade de till kiosken och ställde sina cyklar där. Eftersom kompisen inte hade lås på sin cykel så kopplade de ihop cyklarna med en stålvajer fäst med ett hänglås.

Idag var maken ute på landet och hämtade Tin och när de skulle hämta upp hans cykel på vägen så hittade de bara den avklippta vajern, båda grabbarnas cyklar var borta!! Vad faaan!?! rent ut sagt! Nån j*vla idiot har alltså gått ut för att medvetet stjäla en cykel, annars har man väl inte med sig en avbitartång så där utan vidare, eller? Morr!

Sonen behöver sin cykel och han har just varit duktig och bytt bakdäcket som gått sönder. ÅÅÅHHH vad arg jag blir! Det blir till att anmäla den stulen imorgon och hoppas att vi hittar den, i någorlunda skick. Vi har ju inte rååååd att köpa ny cykel åt honom just nu. *morrar igen*

3 kommentarer:

 1. Nejmenvafan?
  Har ni någon hemförsäkring eller något, så ni kan få hjälp därvia om den inte kommer tillrätta?

  Cykeltjuvarna är makalösa, för 2 år sen var syrrans äldsta på hockeyträning, han cyklade dit (13km enkel väg) och hade en ganska ny/dyr cykel som han fixat en del på, med en pappa som jobbar på cykelverkstad kan man få dyra delar billigt =)
  Eftersom de skulle springa ute ställdes alla cyklar tight (för att inte ta hela parkeringen utanför ishallen) och tränaren kedjade fast cyklarna med kätting förutom att flera av dem hade egna lås (några hade inte lås, därav kättingen). När de kom tillbaka var kättingen borta, låset låg avklippt på marken och två (!) cyklar var stulna, båda från mitt i "högen", systersonens och en annan "dyr" cykel. Så det var verkligen utstuderat, eftersom de fått kämpa för att få ut dem då cyklarna stod så tight. Dessutom syntes ingen av de cyklarna "utifrån" så att säga...
  Det är förjävligt...

  SvaraRadera
 2. Meeh! Som sagt, då är det ju planlagt..

  Självrisken för cyklar är ju så löjligt hög, så det blir billigare att leta beg. cykel på blocket istället. :( Surt när sonen fixat och grejat massor med cykeln nyligen (samma som för din systerson..)

  SvaraRadera
 3. Nej vad trist!
  Vi har samma självrisk på cyklar som på övrigt (800kr) men vi går fortfarande på ungdomsförsäkring tills mannen är 26, om vi inte flyttar till hus innan dess, då kommer vi byta för att allt "innehåll" i huset kommer överstiga maxbeloppet på ungdomsförsäkringen.

  SvaraRadera