lördag 11 september 2010

Hörru Minivalpen, mamma vill sova!

Hallå! Jag vill lämna in en reklamation. Mina 3 övriga barn har följt min dygnsrytm och somnat runt 21-22 på kvällen (ja, jag kanske lagt mig senare, men ändå) och sedan har de vaknat när jag vaknat vid 9-10. Om de vaknat tidigare har det alltid gått att söva om dem och därigenom själv få sova ett par timmar till.

Den här Minivalpen verkar inte riktigt fatta hur det fungerar i den här familjen! Han har nu i över en veckas tid vaknat ett par minuter innan pappans alarmklocka ljudit vid 7.30 och klart och tydligt visat att han inte alls tänker ligga kvar snällt och stilla i sängen. Det hjälper inte ens att erbjuda bröstet. När han snuttat klart i turbofart kravlar han sig målmedvetet ner mot fotändan av sängen, så att jag måste resa på mig och hjälpa honom ner åt rätt håll - fötterna först..

De två senaste dagarna har han drivit saken till sin spets och vaknat kvart i 7! Hallå som sagt.. Tacknämligt nog sover han "middag" en eller två gånger under dagen och har man tur somnar han redan vid 20 så att vi föräldrar får någon timmes vuxentid tillsammans åtminstone. ;)

3 kommentarer:

 1. Men gud vilken tur du har haft hittills med dina små, du ska tacka gudarna att de inte vaknade vid 4-5-snåret och var pigga som lärkor som mina var i perioder när de var små ;-)!

  SvaraRadera
 2. Håller med lattemamman - kvart i sju är inte särskilt tidigt... Min E vaknade 5-6 på morgnarna och var PIGG. Numera får man väcka henne... Kusin N

  SvaraRadera
 3. Jag håller bara med! Mina har SÄLLAN vaknat före 10 om de själva får välja... Min Prutt vaknar vid 9-tiden, vilket jag tycker är tidigt *rodnar* de andra tre klarar sig själva ett bra tag på morgonen....

  Förövrigt så är min Pärla (retrovagnen) från 1968 *älskar*

  SvaraRadera