torsdag 7 januari 2010

Vemundkorven...


Här ovan är en bild på en något missnöjd Vemund 4 januari 2010. Helst vill man ju ha en evigt go', glad och leende unge, men så ser ju inte verkligheten ut, så jag får väl visa den här bilden också. Här ser man ganska tydligt att han är stor också, inte fet - storvuxen, som Tjocka Trisse i Pelle Svanslösböckerna säger. =)
Vi var på bvc idag den 7 januari. Egentligen tycker sköterskan att det är onödigt eftersom han växer så bra, men det är ju kul att få siffror på "framgången" och så är det så himla skönt att prata med henne. Hon är alltid varm och go' och lyssnar utan att avbryta eller komma med pekpinnar. *love* Resultatet på vågen var i alla fall 7430 g nu när han är ganska exakt 8 veckor. Nu börjar vi rensa lite bland 62-bodiesarna också.. Längden struntade vi i den här gången, men huvudomfånget var på 40.3 cm. Jag laddade ner en viktkurva från nätet (den bvc använder) och nu är Prins Korv uppe på 3:e kurvan över standard. Nå, skönt att veta att man har mat nog till honom! Nu ska jag få lite mat i mig också! =)

2 kommentarer:

  1. kan du länka den kurvan åt mig?

    här har de bara en printad i journalen och jag fattar noll och inget av den för den visar vikt i förhållande till längd men endå inte...

    SvaraRadera
  2. Här är den svenska viktkurvan för pojkar:

    http://hem.passagen.se/lindac77/bvckurva_pojkar.jpg

    SvaraRadera