fredag 28 december 2012

Julen kom och gick..

Som sagt. Nu har julen kommit och gått. Vi stod för värdskapet i år och hade fullt sjå dagarna innan att lägga golv i köket, skruva ihop köksskåp och tapetsera klart åtminstone en fondvägg i vardagsrummet. Nya köksborde skruvades ihop och stolar hämtades in. Ja, just det, installera diskmaskinen och sänka ner diskho i nya diskbänken och koppla allt vatten och avlopp också ja! Halleluja så skönt att ha diskmaskin i den här familjen. Det går för all del an att handdiska, men nu har vi gjort det sen vi flyttade in och det räcker! Att ha behövt handdiska över julen också hade varit droppen..

I vilket fall som helst var julen supermysig! Gästerna (mamma, syrran med man och deras två barn) anlände på eftermiddagen den 23:e. Lite husesyn och ärtsoppemiddag på kvällen (jag, maken och våra barn åt köttbullar istället) och sedan var det full fart på barnen! Det tog en stund att få våra att somna på kvällen med följden att de sov vid kl. 8 då jag - som traditionen bjuder - steg upp, fixade lite frukost och sedan drog igång Bosse Larssons version av "Nu är det jul igen" på full volym, varpå jag iförd pyjamas och tomteluva sprang runt i huset och ringde i "julklockan" och önskade alla God Jul!! Gemensam frukost och sedan fri lek för barnen fram till jullunchen vid kl. 13. Det blev ett ganska traditonellt julbord, med köttbullar, prinskorv, sill, vörtbröd, julost, potatis, Jansson och julskinka. Vi är inte så mycket för sylta, diverse inläggningar, lutfisk eller korv och kål.. ;-)

Efter maten hann vi lagom sätta oss i soffan med julgodis och Paradisask innan Kalle Anka började. När det var slut gick jag för att värma glögg och tittade ut genom fönstret. Vem kom gående där då om inte självaste Tomten!? Ungarna visste inte till sig av lycka. Den Riktiga Tomten kom! Han hade äkta skägg och ingen mask, så då måste det ju vara Tomten, eller hur? :-) Han delade ut varsin klapp till hela familjen innan han tackade och gick. Därefter delade vi ut alla klappar som vi samlat under vår nya fina ROSA gran! :-) Ungarna fick sjukt mycket klappar (lite som en kompensation för alla år då vi knappt haft råd att köpa nåt alls) och de var så glada och tacksamma!

Resten av julen bestod i ätande, mys, tevetittande (åh, har äntligen sett Änglagård 3 med Rikard!) och mer ätande. Vendels medicin råkade ta slut - grav missberäkning - men allt gick över förväntan ändå!

Den 26 åkte gästerna åter till fastlandet och redan den 27 var vi igång och fixade med huset igen. Nu har vi fått handtag på köksskåpen och imorgon ska vi försöka få upp det sista av renoveringstapeten/målarfilten i vardagsrummet så att vi kan måla klart där. En fondvägg ska upp i matdelen också.

Nu måste jag hämta andan och ta en mugg kaffe medan Viljar vilar middag och Vemund ser en film.

1 kommentar:

  1. Tack snälla syrran för ett jättebra julfirande, trots lite renoveringskaos strax innan. Detta gör vi gärna om!
    :-)

    SvaraRadera