lördag 15 december 2012

Lusselelle...

I onsdags på kvällen var vi på Lucia-firande i Vendels skola. Det var högstadiekören och förskoleklassen gemensamt som lussade för inbjudna föräldrar och släktingar i Rondos lokaler. Vi var riktigt imponerade, det var inte bara de stora eleverna som var otroligt duktiga, även förskoleeleverna sjöng högt och bra. Dessutom gjorde de små uppträdanden som möss (Mössens julafton) och tomtar i några tomtevisor. N'är en av killarna från högstadiekören framförde Hallelujah var det så att man fick gåshud. Största behållningen för oss var ändå att se att Vendel faktiskt sjöng med i visorna och att han hade full koll på hur han skulle röra sig på scenen. Vår fine sork!

På torsdagseftermiddagen var det dags att se förskolans firande. De lussade utomhus och vi stod där och frös och "njöt" och frös lite till, trots ordentligt med kläder. Vemund var duktig och sjöng med i alla visorna han med. Viljar sjöng kanske inte så mycket, men han hade koll på att man ska "blåsa" på "ljuset" i "Det lilla ljus jag har".. Efteråt bjöds det på varm glögg och pepparkakor. Nu är julstämningen här!

Hemma lever vi i ett litet renoveringskaos, men vi har ändå fått upp några ljusstakar och nu sitter jag och tillverkar smällkarameller att hänga i granen. Det är meningen att alla barnen ska få varsin karamell med lite godis och en leksak i på julafton. :-) Jag ska nog fortsätta med det medan barnen ännu är lugna framför en film. Snart är det dags att röja undan på bordet så vi kan äta kvällsmat.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar