tisdag 30 november 2010

Tredje gången gillt på hörselkollen!

Igår var jag med Vendel på hörselkontroll igen och visst är det som man säger, tredje gången gillt! Själva morgonen innan vi kom iväg var rätt strulig, men sen flöt allt som smör i varmvatten. ;) Den här gången fick vi komma till Hörcentralen nere på lasarettet och det var nog lite spännande tyckte Vendel. Vi kollade fiskar nere i centralhallens akvarium och han visste att efter kollen skulle vi gå och fika.

Kvinnan som genomförde kontrollen var otroligt mjuk, vänlig och pedagogisk och Vendel gjorde precis vad hon bad om, utan minsta krångel. Hon fick till och med stoppa in en prob i hans öra och göra en kurva över hörseln. Han satt snällt still i mitt knä och tittade dit hon bad honom titta. En fin plansch med hundar för högerörat och på själva apparaten för vänsterörat. :)

Sedan fick han sätta på sig hörlurar (det som absolut inte fungerade på bvc) och det som gjorde att det gick så bra var nog att hon sa "Nu får bara du lyssna. Mamma får inte höra något!" Det är ju alltid kul för en busig liten 4-åring att mamma får vara utanför. ;) Hon gav honom ringar att stapla på en speciell ställning för varje pip han hörde och den här gången fixade han det klockrent! Det enda som störde lite var att han missade några toner i de övre diskanterna på höger öra (när hon körde samma toner på vänster tvekade han inte alls!) De tonerna ligger på mellan 6 och 8 000 Hz, så hon sa att det inte kommer att påverka varken hörseln eller hans förmåga att uppfatta tal alls, och det känns ju bra!

Efteråt gick vi och tittade på fiskarna igen. Vendel ville ta med några hem, men jag övertygade honom om att de har det bättre i akvariet på lassis istället för att åka kall bil med honom. Kanske kan han få ett akvarium på sitt rum när han blir lite äldre istället. När han lyckades slita sig från firrarna gick vi och tog en liten snabbfika i kafeterian innan det var dags att åka till förskolan. Att besöket kostade 75:- istället för att vara gratis som på bvc får man ju bara ta när det går så här bra!

1 kommentar:

  1. spanar efter lite bilder att lätta upp de långa inläggen med ;-) det blir finare med bilder darling :) kram erica

    SvaraRadera