tisdag 30 november 2010

Uppdaterar väl lite då...

Ja, vad ska man säga. Här finns dåligt med tid för både det ena och det andra. Samtidigt som vissa dagar känns sega som sirap och minuterna segar sig fram känns det som att veckorna bara rusar förbi. Jag hinner inte med i svängarna.

Nu är min föräldraledighet officiellt över i alla fall. *snyft* Igår var jag på Arbetsförnedr.. förlåt, Arbetsförmedlingen och skrev in mig och den 7/12 ska jag dit och göra upp en "handlingsplan". Haha, ursäkta mitt asgarv! Jag vet inte hur många sådana planer jag gjort upp, men inte har de lett till några arbeten (för mig) i alla fall. Förmodligen föregår mitt rykte mig (lat, elak, ointresserad av att jobba) så när jag söker jobb - hittills har det väl blivit ett hundratal bara - så får jag inte ens ett "tack för visat intresse, men tjänsten är tillsatt av annan sökande" tillbaka. Nej, bara tystnad.. Kul! Dessutom inser jag att jag, trots allt, valde fel inriktning. Jag vill inte sitta på ett kontor och bedöma människor, jag vill arbeta med barn eller åtminstone med något socialt t.ex. på ett café eller i en mysig liten butik. *drömmer* Snacka kan jag ju och trivs jag på ett ställe kan jag nog tala mig varm för vilken vara som helst. ;)

Häromdagen var jag på ett Tupperware-party hos en tjej jag känner. Säljaren föreslog att jag skulle börja sälja plast jag också och visst, det skulle väl gå bra, bara jag hade en bil! Utan egen bil är det liiite svårt att ta sig någonstans på den här ön, speciellt med tre enorma väskor fyllda med plastburkar! Även barnkläder kan jag tänka mig att sälja, men det var fortfarande det där med bilen då. Visst kan jag säkert få låna makens ibland, men det kan man ju inte alltid förlita sig på. Nej, vi får väl hoppas att jag hittar någon arbetsgivare som står ut med mig till slut ändå. ;)

Förra måndagen firade maken och jag bröllopsdag! 7 år har vi varit gifta, tänka sig. Han lagade till lövbiff och gjorde det lite mysigt vid maten. Tyvärr blev det inte mer firande än så, men huvudsaken är ju att vi älskar varandra, eller hur? ;) Vi tänkte äta något gott till "efterrätt" när ungarna somnat, men även jag slocknade, så det fick vänta till några dagar senare..

Just nu sitter jag och ska försöka få ihop en vårdbidragsansökan till Försenings.. förlåt igen, Försäkringskassan! Den måste in senast idag för att jag ska ha en chans att få ersättning retroaktivt för november (om jag får något alls vill säga) men när jag skulle ändra lite i dokumentet har det låst sig och jag fattar inte hur man ska låsa upp. Gaaah! Så är det alltid när man är under tidspress. *suckar igen*

Jo, igår kollade vi hus igen förresten. Ett som också ligger i Klinte och som är sååå mysigt. Visst, lite mycket furu och panel, men det går ju faktiskt att måla eller fixa lite smidigt för att få det som man vill ha det. Det är bättre än det andra huset vi tittade på (det där som säljaren lät oss buda på i 3 veckor utan att få det ni vet.) Nu när Värmdö kommun och Hassela inte var intresserade längre kom säljaren på att vi visst kunde få köpa det ändå. "Nja, vi ska kolla på ett annat hus, så vi kan återkomma i slutet av nästa vecka!" svarade vi. Hehe! *elakt skratt* Dessutom kunde han inte tänka sig att gå ner i pris och med tanke på vad som behövdes göra vid det huset så är det inte värt det ekonomiskt. Det hus vi tittade på nu kan vi inte få tillträde till förrän i april, men det kanske är bra ändå, för då kan vi lägga ut vårt hus till försäljning efter julhelgerna, vilket enligt den här mäklaren var en stor vinst. Tyvärr innebär det att vi sitter i samma sits som tidigare med förskola till Vemund. Nåja, det löser sig sa han som ....

Nu ska jag bråka vidare med mitt word-dokument, så får jag återkomma när jag stressat ner en aning. :) Ha en bra dag allihop!

2 kommentarer:

 1. Hi. Föreslår att ni köper en hygglig bil till dig också. Annars lär du få svårt att skaffa ett jobb som säljare eller att överleva i Klintehamn.
  Har ni råd med miljonkåk så borde det finnas utrymme för en bil till. Kram!
  Pappa

  SvaraRadera
 2. När jag skrev vårdbidrags ansökan till FK bifogade jag med ett brev där jag beskrev en helt vanlig dag hos oss, på det viset fick jag med allt det där viktiga som annars är så svårt att få plats med på ansökan =)
  kramis Katrin

  SvaraRadera