söndag 11 december 2011

Mycket med det jordiska..

Ja, här går dagarna i ett utan att man hänger med riktigt i svängarna. Snart är det jul och jag har bara köpt några klappar till bästisen, mina små söner och ska nu beställa en till mig själv. Lillasyrran, syskonbarnen och maken ska ju också få något var det tänkt. ;-) Undrar när jag ska få tid att shoppa till dem? Mamma och mormor brukar ju också få något litet..

I vilket fall som helst har jag nu varit på introduktion på det som är tänkt att bli mitt nya jobb, ett äldreboende en kvarts promenad hemifrån. :-) Jag fick en otroligt rolig och trevlig kvinna som handledare, så jag hoppas att hennes arbetskamrater vill vara lediga lite då och då så jag kan få hoppa in och jobba med henne! Ja, de andra var väldigt trevliga också, så jag hoppas att jag ska trivas på jobbet och att ryggen håller. Många intryck blev det och det är mycket som snurrar i huvudet, men bara jag landar lite i det så blir det nog väldans bra. Än så länge är julaftons eftermiddag inbokad och eventuellt ett pass på söndag om en vecka. :-) *ser fram emot*

Viljar var hemma med sin pappa de två dagarna jag gick introduktionen (7,5 timme ena dagen och 8,5 den andra) och det hade gått ganska bra faktiskt! Jag "tokmatade" honom innan jag gick iväg båda dagarna och hade även pumpat ur lite mjölk till både kyl och frys. Maken provade istället att ge honom gröt och det hade funkat tillräckligt bra för att Viljar skulle vara nöjd och till och med sova lite när jag var iväg. Skönt! I fortsättningen hoppas jag att passen inte blir så långa bara, men samtidigt är det ju skönt med lite pengar.

På tal om det ska vi skicka nytt intyg till a-kassan om att min man visst är hemma med barnen (utan ersättning förvisso) när jag söker jobb eller som nu, jobbar! Att det ska vara så svårt att förstå att det faktiskt finns människor i Sverige idag som står helt utanför systemet och inte har ersättning från något endaste håll alls! Det ska väl inte vara så, men i vårt läge är det det. Maken är nu i fas 3 (eller förbi till och med) och får alltså ingen ersättning från a-kassa, men eftersom vi bor hyfsat billigt och jag får in iaf en "normal" månadsinkomst (OM jag kunde få min a-kassa nångång!!!) så får han inget ekonomiskt bistånd från socialen. Han måste dessutom sälja bilen först innan det kan bli aktuellt och sälja bilen vill vi ju, men inte för att leva upp pengarna utan för att kunna köpa en större så att alla tre sorkarna kan åka bakåtvänt ett tag till. :-)

Nästa lördag ska vi ha en liten bjudning här hemma, adventsfika för några kompisar och deras barn, som en liten social grej bara. Jag ska baka lite mer och köpa julmust och glögg, men framförallt måste vi städa klart! Vi håller på att möblera om i vardagsrummet, för att kunna sitta där om kvällarna och se teve, så att barnen vet att vi finns nära, men det tar tid att få ordning på allt småplock och möbler hit och dit, så nu vet vi vad vi har att göra i veckan. :-)

Nej, nu ska jag surfa in på Lindex hemsida och klicka hem några julklappar till mig själv. Glad 3:e advent!

3 kommentarer:

 1. Herre Gud är det redan 3:e advent ? Tiden flyger fram numera. Vad bra att du fått in en lite fot på arbetsmarknaden! Se till att Peter steriliserar sig nu så kan ni ha underbara samlag utan fler sorkpåhälsningar!
  Tycker att ni inte gör mycket annat än städar.
  Önskar er en jättefin december <3 <3
  Pappa

  SvaraRadera
 2. Får inte din make föräldrapenning när du jobbar? Varför har du a.kassa och inte föräldrapenning eftersom eran son bara är 5 månader?

  SvaraRadera
 3. Min man är utförsäkrad så han får bara lägsta-nivå-ersättning. Just nu är han f-ledig 1/1 för Vemund må + fre och sen 1/4 tis - tors. Eftersom det är troligare att jag får jobb (numera bevisat) är jag inskriven och arbetssökande på Af på halvtid. Alltså stämplar jag på halvtid och är f-ledig på halvtid. :-) Detta eftersom jag dessutom känner att jag vill komma ut och träffa lite folk emellanåt också.

  (Varför jag nu svarar allt detta på en fråga som ställs av en anonym person i min blogg.. Men, är du nyfiken på hela storyn och alla turer fram och tillbaka så får du gärna skicka ett mail privat: madeleitn(a)gmail.com ) :-)

  SvaraRadera